Realty Income expanderar utomlands


Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income skickade idag ut ett pressmeddelande om en transaktion som blir deras första utanför USA och Puerto Rico. För 429 miljoner brittiska pund köper de 12 stycken fastigheter i Storbritannien.
Det är dagligvaruhandlaren Sainsbury's som huserar i fastigheterna och den genomsnittliga kontraktsperioden är 15 år. Som vanligt är det årliga hyreshöjningar i hyreskontrakten.

Realty Income ser en stor potential i Europa för en aktör som dem. En stor och stark aktör med fokus på net lease. De kan i sin tur ta hand om stora aktörer och göra stora transaktioner. Det låter på bolaget som att vi skall förvänta oss fler köp i Europa på sikt. De valutasäkrar intäkterna för att ta bort valutarisken och minska svängningar i dollar räknat.

I samband med den här transaktionen höjer också Realty Income sin guidning för 2019. De guidar nu om en AFFO på $3,28 - $3,33. Upp från tidigare guidning om $3,25 - $3,31.

Jag äger Realty Income och har gjort det länge. Värderingen är nu väldigt hög men jag håller i mina aktier. Det är ett väldigt bra bolag som jag ämnar äga på mycket lång sikt. På kursen $67,89 är direktavkastningen nu 4 procent och utdelningen betalar de månadsvis.
De finansierar sig billigt och bra. Dels har de bra villkor på kapitalmarknaden och dels så lyckas de utmärkt med att stadigt generera högre intäkter och utdelning per aktie genom att emittera nya aktier som finansiering av fler fastigheter. Det här är ett vanligt sätt för amerikanska fastighetsbolag att finansiera sig. Man ger ut nya aktier och köper fler fastigheter. Så länge vinst och utdelning stiger per aktie räknat så är det ju attans bra och det har Realty Income lyckats med i decennier. De har en väl fungerande strategi och ett smart upplägg där hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippade med fastigheten.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar. 

2 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,
  Tack för denna inlägg. Bra jobbat och verkligen uppskattar dessa info, annars jag hade missat den helt! Jag kollar hos dig varje dag.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och kul att du finner nytta i det jag skriver.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera

Fördelaktigt att göra de stora misstagen tidigt

  Vår tid här på jorden är ett livslångt lärande. Oavsett skede i livet så utvecklas vi och lär mer. Ett sätt att lära är av sina misstag oc...