torsdag, maj 02, 2019

3M köper hälsovårdsbolaget Acelity


Industrikonglomeratet 3M köper hälsovårdsbolaget Acelity för 6,7 miljarder dollar. Köpet finansieras med cash och ny skuld. Den här cashen trollar man inte fram hur som helst utan den tas delvis från återköpsprogrammet.
3M hade planerat återköpa egna aktier för 2-4 miljarder dollar under 2019 men sänker nu den planen till 1-1,5 miljarder dollar.

Det ligger i deras strategi att göra förvärv likt detta och de är duktiga på det så det här köpet blir nog bra det med. Jag var mycket positiv till det fina återköpsprogrammet som skulle utgöra en mycket stor kapitalöverföring till ägarna men jag kan inte riktigt med att sörja sänkningen nu eftersom det görs av en god anledning. Att använda cashen till ett förvärv som kan generera än mer cash i framtiden är ju inte så tokigt.

3M är ett kalasbra bolag som presterar bra och har värderats därefter. På sistone har de inte levt upp till marknadens höga förväntningar varpå aktien tagit rejält med stryk. På nuvarande nivåer kring 186 dollar tycker jag att den är okej att köpa. De har en prognos om en vinst per aktie för 2019 om 9,25 - 9,75 dollar och mitten av det spannet ger p/e 19,5 ungefär. Utdelningen är på 5,76 dollar vilket ger en direktavkastning om 3,1 procent och täcks mycket väl av vinsten. Utdelningen har bolaget höjt varje år 60 år i följd och kan titulera sig Dividend King.

Länk till 3M hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar