fredag, maj 10, 2019

Hållbarhetsprofilen


Det finns många fonder som arbetar med hållbarhet men det skiljer vida hur och vad de egentligen gör. Jag har hittat en sajt som reder ut det där åt oss.
På ett smidigt sätt kan man på den här sajten se vad en viss fond gör i ett hållbarhetsperspektiv som tex: Nolltolerans mot kol, klusterbomber och kärnvapen men lite granna pornografi är okej.

Spana in sajten Hållbarhetsprofilen i länken:

http://hallbarhetsprofilen.se/index.html

Respektive fondbolag har ju den här infon men här är det samlat på ett ställe och det presenteras likadant för alla fonder. Väldigt tydligt och lätt att greppa.

2 kommentarer:

  1. Förmodligen kommer det snart ett nytt omfattande eu-direktiv om hållbarhet? Det tycks perfekt, upplagt för smasch? Jag menar, man hör ju på namnet att ingen kan vara ohållbar? Perfekt och billig pr också. Hur gjorde folk förr i tiden, innan hållbarheten?
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Helt ofattbart att de här hållbarhetsfiltrena sållar bort många ganska harmlösa saker men har ingenting när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter. Varför fålla in våra pensionspengar i förtryckar-diktaturer som Kina, Saudiarabien och Ryssland? Massavrättningar och enpartistater är tydligen småpotatis när det finns de som sysslar med självbefläckelse och växthusgasfria elverk.

    SvaraRadera