Swedbank sänker courtage vid aktiehandel


Igår kablade Swedbank ut nyheten om uppdaterat erbjudande för aktiehandel och det är en rejäl förbättring de kommer med. Tidigare var courtaget väldigt högt och nu erbjuder de ett klart lägre pris.
Som synes i bilden ovan är det courtagefritt för den som har under 100.000 kronor samlat sparande hos banken. Där räknar de in fonder, bankkonton och egentligen allt utom tjänstepension.

Det här är mycket bättre än tidigare men inte lika billigt som tex Länsförsäkringar, Nordea, Nordnet och Avanza. Alla kan dock inte vara billigast och Swedbank förbättrar sitt erbjudande rejält här så de får tummen upp av mig.

En sak som Swedbank gör extra bra här är att de har automatiskt bästa courtage. Som kund behöver du inte fundera på det där med courtage utan du gör din aktieaffär och får den bästa courtagedealen automatiskt. Hos Avanza måste man som kund vara mycket vaken på detta och ändra när man gör affären. Det finns dessutom begränsningar hur ofta och när man kan ändra courtageklass. Det här är lätt att glömma och väldigt många gör just det och pyntar för mycket courtage i onödan.

Här är länk direkt till Swedbanks prislista:

https://www.swedbank.se/privat/spara-och-placera/aktier-och-andra-placeringar/aktier/kampanj-aktiehandel.html

8 kommentarer:

 1. Vilka småsparare ska dom locka med 29kr per affär? Känns som att dom är fast i det förflutna fortfarande. Visst i % är det en förbättring men är dom så kaxiga så att konkurrensen inte spelar någon roll?

  Varför väljer folk banker med höga avgifter? Det här är inget bra alls.
  Senast jag var kund hos Swedbank (6-8år sedan?) ville jag komma åt min historik...jag fick då betala pengar för att dom skulle SKRIVA UT den då det inte gick att söka i deras system mer än ett fåtal år bakåt.
  Lägg på hutlösa avgifter, värdelös fond och pensions "rådgivning", ursäkta sälj osv. Och nu pengatvätt..

  Disclaimer: Jag äger aktier i Swedbank just för att deras flesta kunder inte verkar veta bättre och dom gör stora vinster. Men att vara kund själv är uteslutet.

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko.
  Om man vill bara hålla sig till Svenska aktier då är billigaste alternativet välja Nordnet och stoppa allt i Nordnet Superfonden Sverige. 0kr i avg 94 st aktier. Den kommer klara sig riktigt bra och slå många aktie portföljer långsiktigt. Om man vill betala lite courtage kan man välja lite superfonderna Norge. Danmark. Finland. Det blir utmärkt månadssparande utan onödiga extra avgifter som ger mycket tillbaks långsiktigt.
  Mvh. Jacke77

  SvaraRadera
 3. För oss som inte bryr så där supermycket om courtaget är 29 eller 39kr per affär och gärna har allt på samma ställe ser Swedbank inte sådär super illa ut så länge man har depå/ISK. Men jösses vad dåliga dom var på KF, i princip 4-5000/år i rörlig avgift vilket ju blir löjlig skillnad mot t.ex. Avanza som ska ha några tior i riskavgift. Eller är det så att jag missar nått just när det gäller KF mellan dessa banker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nä just KF är ingen höjdare hos Swedbank. Utlandshandel skall man nog undvika där också då valutaväxlingsavgiften är 0,41%

   Mvh petrusko

   Radera
 4. nordea kf är kungen! källskatt tillbaka på 6veckor. ingen valutaväxlingsavgift på utdelningar. helt oslagbara för utdelningsjägare. tack för att ni finns nordea!

  SvaraRadera
 5. Hos bankerna får ju även de som vill ha analys ett betydligt bättre erbjudande än från Avanza. Dessutom så verkar Avanza ha sin bästa tid bakom sig, jag tycker man ser dem komma med allt sämre kundservice och de spenderar pengar som aldrig förr, ofta på ren skit.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
 6. Hoppas att fler tar efter automatiskt bästa courtage. Finns inget skäl till att man ska behöva mecka med courtageklasser egentligen och ibland fungerar byttjänsten inte som tänkt hos Avanza.

  SvaraRadera
 7. Bra tips! Och iaf det courtagefria erbjudandet var bättre än avanzas, där man bara får ha max 50000 för att få 0kr courtage.

  SvaraRadera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...