Mycket bra skrivet av Ulf på Svolder


Idag rapporterar Svolder och eftersom substansvärdet är känt är inte själva siffrorna det mest intressanta utan snarare vad de skriver om portföljförändringar och marknad mm. Själva VD-ordet är det jag tycker är mest intressant i just Svolder därför att bolagets VD Ulf Hedlundh skriver väldigt bra sådana.

Ulf är en mycket duktig investerare och skriver bra och informativt om marknadsläge, förväntningar mm. Allt möjligt smart om börs och världsekonomin. I vissa bolag är VD-ord skrivet av någon inhyrd konsult och är av föga intresse men i investmentbolaget Svolder är det högintressant och laddat med skarpa tankar.

I denna rapport ägnade Ulf en del av VD-ordet till att förklara hur Investmentbolag funkar och lite om dess förträfflighet. Han bjuder även på en förklaring av skillnaden mellan förvaltningsbolag som Lundbergs och Latour och investmentbolag som Svolder och Industrivärden.

VD-ordet i Svolders rapport är mycket givande oavsett om man är intresserad av Svolder eller ej. Det här är intressant för alla investerare och just denna gång är det extra intressant för den som gillar investmentbolag. VD-ordet är på cirka 1,5 sida och tar uppskattningsvis 3 minuter att läsa.

Länk direkt till rapporten: https://mb.cision.com/Main/80/2762811/1007171.pdf

Jag gillar Svolder och tycker det är kalasbra men får ta fram skämskudden då jag inte äger den för stunden. Jag påbörjade regelbundna köp i bolaget tidigare i år men sålde mitt lilla innehav tidigt när jag behövde skrapa ihop pengar till en annan affär jag ville göra. Det känns ju inget vidare att inte äga några Svolder men det där rättar jag till snart. Jag tror på Svolder och skall äga dem på sikt.

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jag gillar Svolder och har inga tankar på att sälja, investmentbolag är tänkt att utgöra en större del av mina innehav och Svolder passar riktigt bra i portföljen. Försöker att undvika att sälja och tajma så mycket som möjligt pga courtage, spread mm. Försöker istället fylla på och vikta med hjälp av månadssparandet. Bra bolag vill jag köpa och äga länge, när förutsättningarna ändras som t.ex. i Swedbank så gör jag en analys, och i det fallet sålde jag med lite förlust då risken är för hög, så försöker jag tänka i alla fall.

  Hoppas du får en chans att ta in Svolder i portföljen snart igen så att du slipper skämmas :-).

  Mvh Thoke

  SvaraRadera
 2. En fråga:
  När bestäms utdelning för år 2019? Jag hittar inget om utdelning för 2019 och Avanza visar inget heller. Tacksam för svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Svolder har brutet räkenskapsår och beslutar om utdelning på sin bolagsstämma som är i november varje år. Utdelningen betalas också i november.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ah, därför...tack för svaret! Mvh

   Radera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...