Bra läge byta SCA A mot B


Ni är nu flera som kommit in i det här med att byta mellan Handelsbanken A och B-aktier när gynnsamt läge uppstår och nu vill jag passa på att flagga för det här läget i SCA.

SCA A har stuckit iväg och skapat ett stort glapp till SCA B. Skillnaden mellan de två aktieslagen är röststyrkan i dem och den bryr du dig som småsparare inte om. Dessutom har investmentbolaget Industrivärden ett starkt grepp om makten i skogsbolaget SCA.

Nu kostar SCA A 98 kronor mot SCA B som handlas på 86,2 kronor. B-aktien är alltså 12 procent billigare och genom att sälja sina A-aktier och köpa SCA B istället kan man i ett nafs få betydligt fler aktier för pengarna eller om man så vill samma antal aktier plus en hygglig pott pengar att använda till annat.

6 kommentarer:

 1. Hej
  Kolla in huvudstaden
  Där finns det en stor skillnad
  /anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,
   Japp stor skillnad men inga aktier. Så den är ointressant så sett. Det finns knappt några som Vill sälja sina röststarka Hufvudstaden och det finns ingen som vill köpa stora volymer till det höga knaspriset.

   Finns fler bolag där det är så och det är ju ointressant i detta perspektiv då det inte går att göra ett byte och det finns heller inga som vill göra det.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Fick 16% fler B än jag hade A aktier vilket är ett välkommet tillskott. Undrar vilka som köpt alla A?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Fint byte där. Ja det var någon som verkligen dammsög upp de där aktierna.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  Har du sca? Ser inte den i din portfölj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nej jag äger inte SCA direkt. Jag äger dem indirekt via Industrivärden där de utgör en mindre del av bolagets börsportfölj.

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...