OT. Streamingtjänster och annat


Förr hade vi flera olika streamingtjänster men nu vid årsskiftet bestämde vi oss för att skala ned det där och hålla oss till en åt gången samt SVT Play. Till att börja med vill jag säga att vi faktiskt hittat en del guldklimpar på SVT. Dels någon dokumentär men också några olika serier med Jesper Rönndahl som är väldigt rolig.
 Vid årsskiftet sade vi upp både HBO och Netflix och körde vidare på C-more men nyligen stötte vi på patrull...

För några veckor sedan började vi titta på serien Parenthood. En gammal serie med flera säsonger och massvis avsnitt tillgängliga. Vi fattade tycke för serien och var en bit in i säsong 2 när den plötsligt försvann från C-more. Hur kan de göra så mot oss?!
 Ja ja, efter lite googling fann jag att streamingtjänsten Prime Video har alla säsonger av serien så jag skaffade ett abonnemang direkt för att kunna se vidare på vår serie.

Det här Prime Video är en väldigt trevlig bekantskap än så länge. Appen och videokvaliteten är mycket god men ett stort minus är att det inte går att streama från appen till en Google Chrome. Det funkar dock att streama från en dator. Moderna TV-apparater har Prime Video inbyggt i sig och så använder jag tjänsten, via min TV.
På sätt och vis är den väldigt lik Netflix då utbudet är jättestort. Den har inte det bästa innehållet precis som Netflix men kör ett stort utbud av vettig kvalitet precis som Netflix. En stor skillnad mot Netflix är priset där Prime Video bara kostar runt 65 kronor per månad efter ett första halvår till specialpris 33 spänn per månad. För er med barn är det värt att känna till att utbudet med svenskt ljud  inte är så stort hos Prime. Länk till Prime Video: https://www.primevideo.com

I fredags var det som vanligt taco för familjen petrusko och jag vill kort delge vårt senaste experiment. Vi skippade köttfärs och köpte vegetariskt alternativ från frysdisken och det blev toppenbra. Prismässigt tror jag den vegetariska färsen är ungefär liknande eller billigare jämfört med kött. Smakmässigt är det gött bägge två. Känslan efter man har ätit är klart fräschare när man ätit den vegetariska varianten. Är ni lite wild and crazy kanske det är läge att testa vegetarisk färs om ni inte redan gjort det. Jag brukar köpa en säck på 1 kg för 50-60 kronor och märket är Anamma eller något liknande. När jag handlade härom dagen hade Willys kampanj på liknande säck av märket Hälsans Kök så jag köpte den istället. Smakade likadant.

I veckan har våren kommit. Blå himmel, sol och värme nästan hela veckan har onekligen fått mig att tänka på vår och det har varit riktigt gött på mina träningsrundor med lite mindre kläder och att götta sig i solskenet. Jag har sprungit och cyklat i det härliga vädret. Kanske är våren här på allvar eller så får vi ett bakslag med mer kyla och vinter. Vi får se hur det blir men jag minns med glädje ett år för 10-15 år sedan när det redan i slutet av mars var så varmt, soligt och gött att vi grillade och njöt i det goa vädret.

För några dagar sedan skrev jag om att jag köpt mer i fonden Xact Högutdelande och som vanligt blev det stort intresse i form av kommentarer. Ofta när jag skriver om denna så blir det just så och jag snappar upp lite här och var ett stort intresse för den. Många som redan äger den och flera som tackar för att jag nämnt den då de finner den intressant. Så har du inte riktigt koll på vad det är för fond jag pratar om nu så spana in mitt senaste inlägg om den för att snabbt sätta in dig i den. Länk till inlägget: http://petrusko.blogspot.com/2019/03/igar-kopte-jag-mer-hogutdelande.html

Apropå TV-tittande och finans som jag i huvudsak skriver om så är det säsongstart för Billions den 17 mars. Serien med den karismatiske Bobby Axelrod har blivit omåttligt populär, framförallt bland aktieintresserade då handlingen kretsar kring just det. Här i Sverige kan man se serien via HBO Nordic och de brukar ha avsnitten ungefär samtidigt som de sänds i USA. SVT köper också in den här serien men jag är lite osäker på hur de ligger till tidsmässigt, om de har avsnitten ungefär när de släpps i USA.

Ja det var nog allt för denna gången. Jag gillar ju att hålla inläggen ganska korta så att man snabbt och enkelt kan "konsumera" dem. OT i rubriken står för Off Topic och signalerar att det här inlägget avviker från mitt normala innehåll som främst är finans/börsrelaterat.

19 kommentarer:

 1. Har också dragit ned på antalet streamingtjänster och kör för tillfället endast Netflix. Prime video lät väldigt prisvärt, ska kolla in :) Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Hoppas du gillar det, jag har hittat mängder med fräsiga serier mm som jag vill se.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Fortsätt med samma längd (korta) på dina inlägg. Det gillar jag i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsmannen,
   Tack för din feedback.

   Ha en bra dag

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Vegofärs funkar ypperligt i Tacos. Något som funkar fruktansvärt bra är att göra en bönchili (storkok, långkok) och fylla sina tortillas med istället för färs. Det ger dessutom flera dagars matlådor. Annars funkar gröna linser riktigt bra också.

  Hos oss är det enda som streamas Spotify då Hon inte vill/orkar lägga in sina skivor på telefonen. Tittar vi på något så är det ofta via youtube eller SVT Play. Ibland får såklart the good old piratebay göra tjänst också om vi är på jakt efter något specifikt. Arr matey!

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Tack det var ett bra tips det där att göra någon sorts chiligryta som funkar fint i tacon och sedan också i matlådor med ris eller så.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Skall släppa sargen och testa vegetariskt köttfärsattribut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Det låter rimligt. Det är gott som sagt men ytterligare en fördel jag inte nämnde är att det går att förvara i frysen väldigt länge jämfört med köttprodukter som blir dåliga efter ett tag.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Personligen så tycker jag det är riktigt skoj med lite Off Topic ämnen emellanåt.. Har själv CMORE som streamingstjänst och det är enbart pga SHL och för att jag då kan se alla Brynäs matcher (något som man i år kanske själv borde ha betalt för att se och inte behöva betala för att kolla in). Får nog ta och testa din rekommendation ang. veg.färsen nu när nästa fredagsmys väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas,
   Tack för din feedback. Aha, hockey ja det är nog grejen för många som kör C-more. Själv skippar jag hockeyn och följer en rad serier och tittar film via C-more. Hoppas veg färsen blir till belåtenhet.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. PrimeVideo (Amazon) har ju Grand Tour till alla fans av äldre Top Gear. Smaksak förstås men jag gillar det. Intressant om streaming och elförbrukning av modern kommunikation i Vetenskapsradion https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7163452

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikko,
   Ja det där GT verkar vara det mest populära på Prime ty väldigt många pratar om det och är lite lätt upphetsade till och med när det kommer på tal =)

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Hej Petrusko. Det är svårt det där med de olika serierna och de olika streamingtjänsterna. Frågan är hur det kommer se ut i framtiden? Det finns definitivt en gräns för hur många olika abonnemang hushållen kommer klara av.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa,
   Ja men så är det. Det känns onödigt att betala för flera tjänster fast samtidigt har ju historiskt tjänster som Viasat och Canal Digital mm kostat 4-500 kr per månad. Bara för att det har varit så behöver man ju inte fortsätta pynta den summan på TV-tjänster =)
   Näe det är nog ganska rimligt att ha färre tjänster men kanske byta mellan dem ibland.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Kul inlägg. SVT har en hel del intressanta dokumentärer om ekonomi, men det är så jäkla svårt att hitta, hade önskat de kunde börja med något tag-system som HBO har, där de lägger allt som har med ekonomi etc att göra under en kategori. Allt ifrån drama till dokumentär.

  Försökte hitta den klassiska filmen "Boiler room" på någon streamingtjänst, men gick bet, nån som har tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Snålgrisen,
   Ja verkligen, SVT har en del riktigt bra dokumentärer och den med Akelius var ju nice alltså. Näe, något tips kring Boiler Room har jag dessvärre inte. Kollade precis om den finns på Prime men icke. Bra film för övrigt.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Är fondpodden nerlagd? Har du något kul projekt istället i vår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej UtdelningsBagaren,
   Ja vi får se om jag hittar på något nytt i år. Jag funderar en hel del men är för stunden helt nöjd med att ha det lite lugnare.

   Mvh petrusko

   Radera
 10. Att äta veganskt är bland det bästa jag gjort för min ekonomi. Rotfrukter och baljväxter är tokbilligt och vill man lycka till det så finns substitut till det mesta. Samtidigt sparar jag in på framtida läkarbesök. Win-win.

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...