tisdag, februari 26, 2019

Månadsutdelaren EPR Properties bokslut 2018


Igår presenterade EPR Properties sin bokslutsrapport och det såg ju bra ut. Det är ett stadigt bolag som tickar på med sina skolfastigheter, biografer och allt vad det är. De släpper en fin presentation ihop med varje rapport och den är inte publicerad på sajten ännu. Jag räknar med att den dyker upp inom kort. Så for now har jag läst den vanliga "tråkiga" rapporten men jag ser fram emot presentationen som innehåller trevlig text, fina grafer och annat gött. Sådant som man skall vara mycket skeptisk till i förhoppningsbolag mfl men i ett sådant här stadigt bolag kan jag uppskatta en sådan där presentation.

AFFO växte 22 procent till $6,1 per aktie för helåret 2018. Detta täcker gott och väl utdelningen som nu ligger på $4,5 i årstakt.

För 2019 guidar man om en AFFO på $5,3 - $5,5 och det är ju en bit lägre än dundersiffrorna för 2018. Jag skall spana mer på detta i dagarna men jag är inte orolig. Dels vet jag att de har preffar som konverteras till stammisar under året och det späder ju ut det här. Ja ja, jag skall spana mer på det som sagt men lugna puckar.

Antaget att AFFO landar på $5,3 per aktie under 2019 så betyder det en värdering på nuvarande kurs om $74,34 på 14 gånger AFFO. Det finns gott utrymme att höja utdelningen även nästa vinter.

Läs mer: Så här skrev jag om EPR Properties när jag ökade i januari 2019.

3 kommentarer:

  1. Trevlig läsning, jag är ute efter en till månadsutdelare att lägga till på listan, tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Hej Petrusko! Tack för intressant läsning. Jag har funderat på att plocka in aktien ett tag men inte kommit till skott ännu :) Hur stor del av portföljen har du i EPR ungefär?
    //thedividendstory.com

    SvaraRadera