onsdag, januari 09, 2019

Skanska stängde över 150 kr och öste in miljardorders


Idag skickade Skanska ut flertalet pressmeddelanden om fina orders och försäljningar som bokas i det fjärde kvartalet. Marknaden tog emot detta med glädje och handlade upp Skanska 1,59 procent till en stängningskurs om 150,15 kronor. En nivå Skanska handlats under de senaste tre månaderna. Det var i oktober 2018 som aktien dök under 150 spänn och har handlats där under sedan dess. Under denna period har den vid några tillfällen kort dippat under 140 kronor men i huvudsak handlats på dryga 140 spänn.

Bilden ovan är på det danska hotellet som Skanska idag meddelar att de säljer för 920 miljoner svenska kronor.

De meddelade också att de tagit en order på 670 miljoner kronor gällande en ny High School i Milwaukie, Oregon, USA. Ordern inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet.

Ytterligare en order på en skola och det är inte samma i Massachusetts som jag skrev om häromdagen: Den här ordern är på hela 2,2 miljarder kronor och gäller Belmont High School i Massachusetts, USA. Inkluderas också i orderingången för det fjärde kvartalet.

Sist men inte minst är fetingordern där Skanska USA har tecknat avtal med Metropolitan Transportation Authority (MTA) i New York, USA, för att färdigställa den sista fasen av serviceanläggningen Croton-Harmon Shops and Yard. Ett ordervärde om 3,3 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet.

Under det sista kvartalet har Skanska tagit flera fina ordrar och gjort en del goa försäljningar varav en riktig feting som genererar en miljardvinst i det fjärde kvartalet. Efter en lång tid av besvikelser och någon sorts grand finale i det tredje kvartalet så har Skanska nu peggat upp för ett bra fjärde kvartal. Det skall bli riktigt intressant att se rapporten för det fjärde kvartalet och den presenteras 8/2.

Länk till Skanska hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar