tisdag, november 20, 2018

Latour avyttrar hela innehavet i Diamorph


Så här skriver Latour

"Investment AB Latour (publ) har träffat avtal om att avyttra hela sitt aktieinnehav i Diamorph på totalt 14 923 571 aktier, motsvarande 28,2 procent av kapitalet, i samband med att brittiska Epiris Fund II förvärvar samtliga aktier i Diamorph. Epiris har en lång historik av framgångsrika investeringar, och vi betraktar Epiris som en ägare som säkerställer den framtida utvecklingen av Diamorph.

Latour har varit delägare i Diamorph sedan 2012. Försäljningen är en konsekvens av beslut som fattats med stöd från över 90 procent av bolagets aktieägare. Köpeskillingen för Latours del uppgår till cirka 290 Mkr. Latours investerade kapital uppgår till 164 Mkr. Affären förväntas slutföras i januari 2019, under förutsättning att vissa villkor uppfyllts dessförinnan."

Diamorph är ett utav Latours delägda innehav och det är litet och är mest störigt att det finns där. Väntat och bra att de avyttrar det här som tar tid och energi utan att vara av betydelse för Latour. De har ytterligare några enstaka sådana här delägda innehav och jag ser gärna att de gör sig av med dem också. Latours grej är helägda bolag samt investeringar i börsbolag. Att äga en liten del i ett litet onoterat bolag det kan kvitta.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Svårt att inte älska Latour med sin historik, men själv har jag slutat fylla på och funderar till och med på att minska. Anledningen är att måååånga av deras innehav är direkt eller indirekt kopplade till byggbranschen, det är bygghissar, byggnadsautomation, ventilation och gud vet vad mer. Törs jag fråga hur herr petrusko ser på Latour på kort/några års sikt? (tillräckligt lång är jag positiv, förr eller senare vänder det)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Japp det är som du säger en hel del exponering mot bygg. Den onoterade delen påverkas av konjunkturcykeln och möter sämre efterfrågan i sämre tider. Sådant kan delvis pareras genom olika insatser men i det stora hela kan man inte trolla bort det helt och hållet. Så visst är det en risk i det korta perspektivet men det är det ju alltid. Om det inte är konjunkturen som oroar och är det hot man ser i första hand så finns det alltid annat som kan spela in på kort sikt. Om man vill agera kortsiktigt på en tro om sämre tider så är det mer defensiva placeringar som gäller.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Den här investeringen har varit väldigt bra för Latour och antagligen inte tagit så mycket tid då bolaget har utvecklats väl med vad jag förstått en bra ledning. Dessutom har den inneburit 126 msek till substansvärdet också. Jag tycker det är bra att det finns delägda bolag med mycket potential som kan påverka substansvärdet��

  SvaraRadera