Räntefonder med Lars Lönnquist från Spiltan


I avsnitt 4 av Fondpodden diskuterar jag fondavgifter och hur man kan se på dem. Det blir också en intervju med Lars Lönnquist som förvaltar de framgångsrika räntefonderna från Spiltan. Hur, när och varför skall man använda räntefonder?

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Spiltan Högräntefond. Länk till det.

8 kommentarer:

 1. Härligt. Tokförkyld och hemma från jobbet så detta blir perfekt lyssning under dagen. Först ska jag vila en stund.
  Mvh PB?

  SvaraRadera
 2. Härligt med nytt avsnitt! Kommer att sättas på luren nu lagom till att man går till jobbet. :)

  SvaraRadera
 3. Hej Petrusko.
  Spiltan gör mycket rätt och duktiga. Räntafond har jag inte men har investerat tung med halva portföljen i Spiltan Aktiefond Investement och låter proffesn sköta det långsiktigt. Känns ganska trygg att ha med Spiltan att göra. Eller hur? Bra jobbat Petrusko. Mvh.jacke77

  SvaraRadera
 4. Önskar ett inlägg om hur du resonerar om man plötsligt nu, efter lång uppgång, får en större summa pengar att investera. Säg 20 miljoner. Gå in succesivt, eller allt direkt, dela upp mellan räntor och aktiefonder?
  Tänker själv att i det fallet är räntefonder en bra krockkudde, även preffar kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Beror sig väl på vad målet och sparhorisonten är... Men t exbörja med räntefonder och växla successivt över till aktier t ex 50/50 eller 70/30 över tre år?

   Radera
 5. Hej Petrusko! Min mamma som just fyllt 60 har kommit på att hon inte vill ha alla sina pengar på ett bankkonto som inte ger någon avkastning. 200 000 vill hon investera i fonder. Jag har tipsat henne om några fonder men har nu fått kalla fötter för hennes skull och tror att de är för riskabla. Om hon istället investerar en stor del av den summan i Spiltans högräntefond, är det då en god idé att direkt sätta in högre belopp istället för att "fjanta runt" med 5000 kr/månad?

  Vänligen Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie,
   Spiltans Högräntefond med sina obligationer fungerar annorlunda jämfört med börsen och man har inte alls samma risk för stora nedgångar på kort sikt. I en sådan fond kan man med fördel sätta in hela klabbet på ett bräde.

   För övrigt tycker jag generellt sett att den här fonden från Spiltan är en bra fond när man närmar sig pensionsåldern. Det är då rimligt att ta en lägre risk vilket en sådan här fond är jämfört med börsen och aktier.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för snabbt svar!

   Vänligen Annelie

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...