Gratis USA-courtage idag


Tjena, det tackar vi ju för. Avanza kör alltså courtagefri handel på USA-aktier idag som en kampanj med budskapet att vi firar Fourth of July. Det är ju alltid gött att kunna hålla nere kostnaderna när det kommer till börsspar. Det här erbjudandet möjliggör dessutom handel man sannolikt undviker i normala fall. Jag tänker på köp där minicourtaget på $1 skulle bli procentuellt sett för stort. Som att köpa 1 styck aktie för 40 dollar. Courtaget på 1 dollar skulle utgöra 2,5 procent och det är ju alldeles för mycket. Men nu när det är courtagefritt är det fritt fram att köpa för vilka småbelopp som helst.

Som vanligt betalar man en sorts valutaavgift som kallas valutaspread och den är på 0,25 procent. Så är det med utlandshandel. Tänk på att valutakostnaden är aktuell vid all hantering av utländsk valuta som tex en utdelning, köp/sälj av aktier osv. Jag tycker att avgiften är lite sur naturligtvis men den är vad den är och jag väljer ändå att investera i fina utländska bolag. Jag tänker att de skall som investering bära sig väl trots valutaavgiften.

Jag kommer förmodligen köpa mer i utdelningskungen Johnson & Johnson. Världens största hälsovårdsbolag som höjt sin utdelning i över 50 år, har superfinanser och en god outlook. Läs mitt inlägg jag skrev nyligen om bolaget. Johnson & Johnson kring årslägsta.

Slutligen sänder jag ett tack till Avanza för den här kampanjen som jag uppskattar. Den är Win Win för oss kunder och Avanza. Vi slipper courtage och Avanza drar in pengar på valutaavgiften.

Visste du om? Om du har kredit kopplat till något av dina konton så kan du föra över pengar från krediten till dina olika konton hos Avanza. Jag har aldrig pengar ståendes så när sådana här erbjudanden dyker upp är jag blank. Jag för då över pengar från min kredit för att kunna passa på under kampanjen. Från min kredit som är kopplad till mitt ISK egentligen, för jag över till min KF där jag köper utländska aktier.

Läs mer: Därför skall du äga utländska aktier i en kapitalförsäkring.

22 kommentarer:

 1. Kostar inte räntan på krediten du nyttjar mer än vad du sparar på att det är gratis courtage? Eller tänker jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker fel. Om jag trollar fram pengar och sätter in på kreditkontot strax efter har krediten kostat nära ingenting.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej! Jag ligger tungt i Realty Income sedan 5 år tyvärr i ISK där jag har en uppgång på 16%.Funderar på att sälja av allt idag när det är courtagefritt och sedan köpa tillbaks i min KF.Vad säger du om en sådan manöver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Carl,
   Japp jag hade sålt och flyttat till kf. Tänk på att du förmodligen inte kan flytta likviden förrän några dagar efter att du sålt. Ring avanza om du är osäker.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  Är det bara Avanza som kör med denna kampanj? Jag hade trott och hoppats att Nordnet skulle göra det samma, men det står ingenting om det på deras hemsida :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja tyvärr är det så denna gången. Nordnet har meddelat att de ej kör kampanj nu.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Bra deal! Trist att jag inte har pengar hos Avanza... Jag använder Nordnet men har startat upp en KF på Avanza för framtida bruk. Jag har hittills inte investerat i USA men det kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det kan vara smidigt att ha konto hos dem bägge.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej, är det fortfarande mer fördelaktigt att ha KF hos Nordnet pga källskatten?


   Hälsningar
   Andreas

   Radera
 5. Detta är riktigt trevligt :-)

  För den som vill köpa andra utländska aktier via USA-börsen så har jag gjort en lista här: http://z2036.blogspot.com/2018/07/adr-utlandska-aktier-via-usa-borsen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stefan,
   JApp jag såg det där inlägget och gillade det.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Får hoppas att är courtagefritt även på Franska och Belgiska aktier under månaden då dessa även har sina nationaldagar snart!


  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja man kan alltid hoppas =)

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Jag tycker att det är synd att Avanza smög fram kampanjen i år, lite som att de vet att kunderna förväntar sig det men inte vill göra alltför mycket reklam så att fler precis som oss förväntar sig REA. Samtidigt tar de ju igen courtage på att de ändå får växelkursintäkter.

  Jag körde också på kredit idag. Hade pengar på räntekontot men det tar längre tid att flytta så köpte snabbt på kredit och gjorde en direktinsättning när jag var färdig för att justera.

  Fyllde på i de flesta befintliga amerikanska utdelare i min portfölj, J&J passade jag också på att öka i för att få en rejäl portföljandel på lite längre sikt. Känns bra att växla från lite mer osäkra högutdelare till tryggare defensiva aktier som J&J nu när portföljen snart passerat miljonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utlandsutdelaren,
   Jag vet inte om jag minns att de kört den här kampanjen något tidigare år vid 4th of july. För några dagar sedan noterade jag en del på twitter som pushade Avanza att köra en sådan här kampanj och det skulle inte förvåna mig om de slängt ihop den spontant så där.
   Courtagefri USA-handel har de kört i samband med Black Friday i några år.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Minns med säkerhet att de körde för två år sedan, ifjol minns inte.

   Radera
 8. Det blev en vändning av Realty idag från ISK till KF till samma kurs,samt handlade på mig en hög AT&T samt Apollo global management,samtliga med vinst vid börsens stängning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Carl,
   Det satt fint det =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej Carl, får jag fråga, åkte du då på 0,25% för växling till SEK när du sålde och 0,25% när du växlade tillbaka till USD och köpte tillbaka eller har Avanza kommit med något trick för att lösa det utan växling fram och tillbaka vid en sådan affär?

   Radera
 9. Tack för tipset om krediten! Visste jag inte om. Har heller aldrig några likvider.

  SvaraRadera
 10. Dags igen för courtagefri handel hos Avanza på fredag tro??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nej de kommer ej köra courtagefri usahandel denna gången.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...