torsdag, maj 31, 2018

Hur illa kan det gå för Oscar Properties och andra projektbolag?


Det är tufft för projektbolagen där ute nu, var och varannan dag är det nya rubriker om hur ruttet de här bolagen säljer, ingen vill köpa deras lägenheter osv. En svår utmaning och de som klarar sig igenom den kommer sannolikt vara ett bättre bolag i framtiden med den erfarenheten i bagaget.
Men hur illa är det då?

Ja det är illa och bolag kommer gå i konkurs. Axxonen är högaktuellt just nu då de kastat in handduken i dagarna. De är för övrigt tätt sammanflätade med Oscar Properties då de köpt en fastighet av dem som det nu verkar som att de inte till fullo betalt och Oscar Properties måste ta till baka. Nog om det, det är tuffa tider.

Hur illa kan det gå för de som ej går i konkurs då?
Ovan har ni en bild på Götenehus kursutveckling sedan noteringen 2006. De har en inte helt olik verksamhet som Oscar Properties, Alm Equity och övriga lägenhetsutvecklare. Aktien har tappat strax under 100 procent av sitt värde.
Vad hände med Götenehus då? Ja det var ungefär det som händer med de här lägenhetsbolagen nu, köparna försvann och kassaflödet tog tvärstopp i bolaget.


3 kommentarer:

 1. Götenehus bygger enbostadshus....

  Du jagar klick som vanligt...

  SvaraRadera
 2. Den här typen av "skräckpropaganda" med grafer från Avanza saknar helt trovärdighet. Avanza justerar nämligen (av outgrundlig anledning) inte historiska kursdata för fondemissionselementet vid företrädesemissioner.

  SvaraRadera
 3. Intressant! Har inte tänkt alls på aktörer som Götenehus i samband med krisen för många bostadsutvecklare!

  SvaraRadera