Enastående historik och saftig rabatt


Så lyder rubriken hos Dagens Industri och det gäller en analys av investmentbolaget Latour. Aktierecensenten Richard Bråse tycker att det är ett attans fint bolag och att Latour om något förtjänar en premievärdering. Man lyfter fram den häpnadsväckande historiska avkastningen samt att aktien den senaste tiden pressats ned i kurs av att den utgår ur indexet OMXSB (det leder till att många fondbolag måste sälja).

Den onoterade industridelen lyfts fram som en potential. Det är bra business och värderingen är inte utmanande. Just den här delen blir jag lika imponerad av varje gång jag läser om den i rapporter och presentationer. Latours industridel presterar mäkta bra år ut och in.

Kul med en positiv analys och artikel om Latour och aktien tog ett glädjeskutt i spåren av denna. Plus 6 procent och en kurs precis under 100 kronor är det just nu. Jag har varit tacksam för den attraktiva värderingen som varit en tid och har passat på att köpa mer Latour ofta, över en gång i veckan i snitt. Den är fortfarande köpvärd för 100 kronor i mitt tycke och jag kommer helt enligt plan fortsätta köpa fler framöver fast i ett långsammare tempo då jag redan köpt på mig ett gött gäng.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

  1. Jädra trist att ett bolag ska stiga med 6% på en rek . Lekstuga...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej anonym,
      Ibland kan man ju undra över kursrörelser men den här uppgången i Latour tycker jag är klart rimligt. Det bästa investmentbolaget hade pressats ned till en klart attraktiv värdering som lyftes fram i en stor finanstidning.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Fint bolag indeed...idag får vi även en femma från XACT Högutdelande

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja eller nästan i vart fall. Imorgon 22/5 är sista dagen att handla Xact Högutdelande inklusive utdelning.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Japp, DI i all ära men det visste vi ju redan, eller hur! Med dagens uppgång klev Latour in på min topp-10 lista och även barnen blev lite rikare då Latour är ett ”kärninnehav” i deras sparande. Stabilt och tryggt. Hälsningar T!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Toscana,
      Ja det satt fint och samma här så har barnen Latour i portföljen.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...