5 kronor utdelning från Xact Högutdelande


Som tidigare meddelats skall fonden dela ut 4,2 procent av NAV per 21/5 och det var som bekant igår det. Gårdagens NAV var 119,02 och 4,2 procent utav det är nästan på pricken 5 kronor. Beloppet 5 kronor är bekräftat av Xact.

X-datum för utdelningen är imorgon 23/5 så idag är alltså sista dagen fonden handlas inklusive utdelningen. Kursen kommer imorgon sjunka motsvarande utdelningen (exklusive ordinarie kursrörelse).

Länk till Xact Högutdelande hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

26 kommentarer:

 1. Vad tycker du om den sjunker motsvarande utdelningen imorn. Köpa mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Olle,
   Det är ingen skillnad mot att köpa idag. Du får samma värde för pengarna. IDag kostar den cirka 119 kr och du får 5 kronor utdelning. Imorgon kostar den 114 kronor och du får ingen utdelning. Samma sak.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej Petrusko! om man titta i orderdjupet nu (13:58) är 70000 till salu men endast 469 st på köp sidan. Vad kan ma dra för slutsatser av denna skillnad? MVH Sigge

   Radera
  3. Tjena Sigge,
   Om du inte redan gjort det så titta en gång till så ser det nog annorlunda ut. Under dagen har Handelsbanken tiotusentals i köp och sälj men några korta tillfällen under dagen försvinner de ur orderdjupet för att strax därefter komma återigen. Kanske är någon datorsnurra som återställs eller något. Jag vet inte och bryr mig inte heller eftersom det bara är korta stunder.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. En riktigt positiv nyhet! Vågar man hoppas på att Xact kommer att starta en utdelande globalfond framöver?
  Med vänlig hälsning, Stefan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stefan,
   Förra året gav de intrycket att de arbetade på det men nu verkar det som det är rejält med sirap hos Xact som skulle starta flera nya ETFer redan förra året. Händer inte mycket..
   Och ja en sådan fond hade varit intressant.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  Sköna slantar som trillar in på ISK'n nästa vecka. Undrar vad utdelningen blir i OMX Utd? Förra året var det max har jag för mig dvs 4%. Undrar om man kan hoppas på något liknande i år?

  Ha en härlig dag.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Ja det stämmer att utdelningen i Xacts andra fond Xact OMXSB Utd var max förra året och just nu handlas fonden till ungefär samma nivå så utdelningen skulle kunna bli oförändrad. 1/6 får vi mer info om utdelningen i den fonden. Jag hoppas ju innerligt på att de inte sänker utdelningen eftersom jag är beroende av utdelningen för mitt uppehälle =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Najs! Vad räknar du med för utdelningstillväxt till nästa år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Löderupsmannen,
   Jag tänker mig att det blir ungefär som börsen och den brukar ha ganska god utdelningstillväxt generellt. 10% kanske. Just nu minns jag inga siffror jag läst för nästa år (prognos för börsen).

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Har för mig att du skrev i ett tidigare inlägg att de sänkte avgiften för XACT ETFer?

  Är 0.30% det senate eller är bilden inte uppdaterad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Nicklas,
   Bra minne där och ja det stämmer men det var längesedan och gällde de simpla indexfonderna som tex Xact OMXSB Utd som hade en avgift kring 0,3% tidigare. Xact Högutdelande har kommit efter det och sattes till "rätt" pris direkt.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Varför ser man inte kommande utdelning hos Avanza i Xact...mina andra bolag kan jag se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Avanza har inte fixat stöd i sitt system för utdelningar från ETF:er.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Hej Petrusko. Själv får jag riktig fin utdelning i min Nordnet Superfonden Sverige varje år. Sköter sig själv för 0 kr i avg. Riktigt trevligt. Lycka till. Mvh

  SvaraRadera
 8. Tjeena Petrusko! På tal om annat när är sista dagen för att ta del av utdelningen i JNJ är det sista maj?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena MArcus,
   X-datum för Johnson & Johnsons kommande kvartalsutdelning är 25/5 och du måste alltså äga aktien handelsdagen innan det för att erhålla utdelningen. Pay-date är 12/6 och det brukar dröja några dagar extra innan utdelningen från utländska innehav syns på våra svenska depåer.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Hej! Jag resonerar att Xact högutdelande studsar tbx efter morgondagens nedgång då den följer bredare bolagsindex till skillnad från enskilda aktier. Hur resonerar du gällande eventuell fortsatt nedgång efter imorgon?

  SvaraRadera
 10. Okej tack för snabbt svar :) blir nog att öka lite innan utdelningen sen har ju aktien gått ner ytterligare nu.

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
 11. Utan att värdera vad som är bäst. Men den här etf:en skiljer sig på en viktig punkt från stabila utdelare som jag förstår det. Den här minskar utdelningen när börsen är allmänt sur. Men med en stabil utdelare så kan man alltid trösta sig med att utdelningen lär vara stabil. En kanske inte oviktig psykologisk faktor?

  Tack för en fantastisk blogg för övrigt. Försöker förstå mig på grunderna i investerande bäst jag kan nu och här hittar jag alltid något matnyttig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stor Ek,
   Xact Högutdelande har som ambition att distribuera vidare mottagna utdelningar och utdelningen kommer således bete sig ungefär som för utdelningsaktier generellt. Att de uttrycker sig så här att de skall dela ut 4,2% av NAV det är bara deras sätt att göra det på. De där 4,2 procenten baseras på de utdelningar fonden mottagit.

   Xact OMXSB Utd däremot den kommer svaja i utdelning för den har för ambition att betala 3-4% av NAV varje år i utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera
 12. Kan inte se att utdelningen kommit in på mitt Avanza konto från Xact högutdelande? Något speciellt med EFTer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   29/5 betalas utdelningen ut, då är så kallad pay date.

   Mvh petrusko

   Radera
 13. Kuren sjunker motsvarande utdelning. Varför skall man då ha fonden? Ursäkta om frågan är dumt ställd. Försöker lära mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Johan,
   Utmärkt fråga det där. På några dagars sikt är det faktiskt ingen mening med det. Då blir det ett nollsummespel i och med att kursen backar lika mycket som utdelningen. I det längre perspektivet ser det ut som så att du varje år kan få tex 4% direktavkastning och 5% kurstillväxt. År efter år stiger kursen och du får utdelning. På lång sikt blir det ganska bra. Det finns inga gratis pengar någonstans och därför kan man aldrig köpa en dag och sälja den andra och förvänta sig att "Tjäna" tex hela utdelningen.

   Mvh petrusko

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...