tisdag, april 10, 2018

Mina senaste köp

Idag har jag verkligen softat; Jag har tittat 3 avsnitt av serien Billions på HBO och den är ju fantastisk. Jag började titta häromdagen och är bara på säsong 1 avsnitt 5. Serien handlar om en hedgefond och lite för bra affärer verkar det som. Många har pratat så gott om den att det var dags att ge den en chans och det ångrar jag verkligen inte.

Jag har faktiskt hunnit med den del vettiga saker idag också. En härlig löptur men kanske framförallt ett par köp på börsen. Jag köpte lite Didner & Gerge Småbolag och jag ökade i fastighetsbolaget Wallenstam. Jag tycker det är ett helt okej pris att betala nu för Wallenstam strax under 74 kronor. Man får exponering i en mycket attraktiv tillgång med relativt låg belåningsgrad i Wallenstam med sina hyreslägenheter. Direktavkastningen är låg men de brukar höja utdelningen stadigt. På kursen 73,5 kronor är direktavkastningen 2,45 procent. Utdelningen om 1,8 kronor är uppdelad på två tillfällen om 0,9 kronor vardera i maj och november. Per 31/12 2017 var Wallenstams substansvärde (EPRA NAV) 76,42 kronor per aktie.

Länk till Wallenstam hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Hur ser du mellan Wallenstam och Hemfosa? Fördelar nackdelar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Jag gillar även Hemfosa men skall man ställa dem mot Wallenstam så är risken betydligt lägre i Wallenstam. Dels är Wallenstam finansiellt starkare med en lägre belåningsgrad och dessutom är deras huvudsakliga fastighetstyp ännu lägre risk än Hemfosas fina samhällsfastigheter.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Låter som en schysst dag, Petrusko.
  Mina egna köp den senaste tiden har varit General Mills, Abbvie och Hemfosa.
  En fråga: du skrev för kanske en vecka sedan att du tycker Hemfosa är köpvärd kring kursen hundra kronor. Men vid vilken övre gräns skulle du se Hemfosa som icke köpvärd (eller mindre köpvärd).

  SvaraRadera