Latour förvärvar Johnson Level & Tool Mfg


Efter börsens stängning idag meddelade Latour att de förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Jag har hittat en video som på bara ett par minuter visar vad bolaget sysslar med. Det är via den onoterade delen Hultafors Group som bolaget förvärvas och i PM:et meddelar man även att lönsamheten för bolaget ligger i linje med Latours finansiella mål. Sett till verksamheten passar Johnson Level & Tool Mfg som handen i handsken hos Hultafors Group. Att de presterar fin lönsamhet på Latours nivå är riktigt nice. Tillträde sker omedelbart.

Så här skriver Latour om förvärvet:
"Johnson är en välrenommerad leverantör av layout och mätverktyg och marknadsledande inom flera distributionskanaler i USA. Nettoomsättningen uppgick till c:a 36 mUSD 2017 med en lönsamhetsnivå väl i linje med Latours finansiella mål. Företaget har cirka 70 anställda.

Förvärvet är en del av Hultafors Groups strategi att stärka sin närvaro i Nordamerika. Genom förvärvet förväntas Hultafors Group få tillgång till ett brett distributionsnätverk i relevanta kanaler i USA, såväl som en komplett produktportfölj av vattenpass, laserverktyg och andra verktyg för mätning, märkning och layoutsyften."

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Investor förvärvade PIAB igår också. PIAB ser ut att vara ett fint bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jesper,
   Ja Piab ser riktigt bra ut. Mycket god lönsamhet och bra tillväxt.

   Mvh petrusko

   Radera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...