Du äger Investor men vad gör du?


Så du äger Investor? Bra där, Investor är Sveriges största investmentbolag med innehav i en lång rad bra bolag. En investering i Investor ger god riskspridning inte olikt det man får när man sparar i fonder. Ett bekymmersfritt ägande om man vill, likt fonder behöver man egentligen inte krångla till det och sätta sig in i investeringarna utan man ger fondförvaltaren eller Investor förtroendet att skapa avkastning.

Så du äger Investor men vad gör du för att hålla dig insatt i bolaget? Bara för att man kan låta det vara "bekymmersfritt" behöver man inte göra det. Investor släpper 4 rapporter per år och de har en ordinarie bolagsstämma årligen. Vid dessa tillfällen kommer de med en del material som informerar dig som ägare, vad de gjort och vad som händer. Det brukar vara själva rapporten som innehåller en del lättläst text och en hel del mumbo jumbo men de brukar också ha en presentation (powerpoint/PDF) med tydlig och enkel info. I samband med dessa händelser brukar de också släppa en ljudpresentation där VD och finansdirektören pratar och presenterar.

Du har alltså olika material att ta del av och kan välja vilken nivå du vill lägga det på. Tex presentationen går väldigt snabbt att bläddra igenom och vips har du lite bättre insikt i vad och hur Investor skapar avkastning åt dig.

Investor har precis släppt rapport för det första kvartalet och i nedan länkar kan du kolla in det material jag pratar om.

Direktlänk till Investors presentation.

Direktlänk till ljudsändningen ca 37 min.

Direktlänk till rapporten.

Slutligen tipsar jag om att du som aktieägare har rätt att delta på bolagsstämman. Utöver att äta en bit mat och vara med och rösta om alla förslagen så får du där en god uppfattning om bolaget. Investors bolagsstämma 2018 är 8/5 och du kan anmäla dig fram till 2/5 i länken här: Anmälan Investor stämma.

2 kommentarer:

 1. Hej Petrusko. En liten nybörjarfråga. Investor har ju X-dag 9/5. Då borde man väl kunna räkna med att Investoraktien gör en (ordentlig) rekyl och att det då borde vara bra tillfälle att köpa ?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tony,
   Det är en vanlig tankevurpa kring aktiers utdelning och köp i anslutning till den. Värdet du får är det samma oavsett om du köper precis innan eller precis efter utdelning. Detta då aktiekursen backar lika mycket som utdelningen. Utdelningen nu på våren är på 8 kronor och när X-datum inträffar kommer INvestor backa med samma belopp.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...