Skanska miljardsäljer fastighet till Kungsleden

Foto: Skanska
Skanska säljer en superläcker fastighet i bra läge till Kungsleden. Fastigheten inrymmer bla hotell, restaurang och kontor och ligger bara 5 minuter i från Malmö centralstation. Köpesumman uppgår till ungefär 1 miljard kronor och tillträde för Kungsleden sker i maj 2018.

Här ett kort citat från Skanska om fastigheten och affären:
"Kontorshuset omfattar cirka 18 250 kvadratmeter och ligger på spetsen av Universitetsholmen, fem minuter från Centralstationen i Malmö. Utöver kontor rymmer fastigheten Story Hotel samt butiker och restauranger. Bland hyresgästerna återfinns EY, Altitude Meetings, United Spaces, BIMobject samt en Black Box för konserter och andra typer av event.

- Vi är stolta över att ha utvecklat STUDIO som med konceptet Work, Stay, Play skapat en ny mötesplats i staden som inbjuder till kreativitet och oväntade möten. Investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över ett fint samarbete med Kungsleden. Vi ser nu fram emot vår fortsatta satsning på Universitetsholmen med projekten Epic och Citadellsstaden, säger Camilla Wieslander, vd, Skanska Öresund."

En mycket attraktiv och modern fastighet, sannolikt en mycket bra investering för Kungsleden.

Länk till Kungsleden hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Skanska hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Varför sålde du av skanska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag valde att sälja då de inte levererade på det de sade. Jag blev besviken på deras ruttna kommunikation och klev av och köpte annat istället. På sikt kanske jag köper Skanska igen men tillsvidare avvaktar jag.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Okej förstår blev med besviken men sålde aldrig. Har köpt mer på 160 enbart för Lundberg och Persson köpt in sig ännu mer.

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...