måndag, februari 12, 2018

Didner & Gerge Global


Didner & Gerge har flera bra fonder och när jag sökte efter ett komplement till min globala indexfond fastnade jag för Didner & Gerges Global. Jag ville ha något annorlunda, något som adderar något till min breda indexfond. Det här är en aktivt förvaltad fond med en koncentrerad portfölj av väl valda bolag. Den har presterat bra och jag gillar inriktningen/strategin. Checka in videon ovan, den är på drygt 4 minuter och är ren info om fonden från Didner & Gerge.

Produktens avgift är 1,68 procent.
Fondförmögenheten är 7,2 miljarder kronor.
Minsta köp man kan göra är 100 kronor.
Den har 11627 ägare hos Avanza.
Köp och sälj innan klockan 13:00 sker samma dag och syns på kontot nästa dag.

Jag gillar den här fonden som är en av få aktiva fonder jag verkligen gillar. Investeringar i noga utvalda bolag världen över kan förhoppningsvis fortsatt ge en bättre avkastning än index på sikt. Till skillnad från min indexfond har ju denna i vart fall möjligheten till högre avkastning än index. Historiskt har den som sagt presterat bra och har slagit en bred global indexfond rejält på både 1 och 3 års sikt.

Länk till Didner & Gerge hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Ja, det är otroligt. Hela 3 % bättre än Länsförsäkringar global på 5 år. Till en mycket högre risk dessutom. Och avgift.Två klappmongon vid rodret också

    SvaraRadera