onsdag, februari 07, 2018

Brookfield Renewable Partners höjer utdelningen


Brookfield Renewable Partners med verksamhet inom främst vattenkraft meddelade idag att de höjer sin utdelning med 5 procent till $1,96 per år. Höjningen är i linje med bolagets målsättning om 5-9 procent årlig utdelningstillväxt. Utdelningen betalas kvartalsvis om $0,49.
Bolaget kom också med sitt bokslut för 2017 där de hade en FFO per aktie om $1,9 vilket alltså är strax under vad de delar ut 2018 men de hänvisar till stark finansiell ställning och en mycket god outlook. Under 2018 skall man alltså förvänta sig en FFO som överstiger $1,96 och täcker utdelningen. Den nya utdelningen ger en direktavkastning om 6,1 procent på kursen 40,11 Kanada dollars. Observera att utdelningen ovan är i USA-dollars.
De kommer ha en webcast senare idag och jag planerar att följa den.

Länk till Brookfield Renewable Partners hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

 1. Dina tankar om detta inlägg?

  http://aktieingenjoren.blogspot.se/2014/09/varning-for-brookfield-och-andra.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Den kanadensiska noteringen går utmärkt att handla och fungerar bra med skatten som dras. Amerikanska LP och MLPs däremot går ej handla då det råder oklarheter hur de skall hanteras i skattesynpunkt (enligt info jag fått från Avanza). Något Skatteverket tittar på.
   För sådana här Kanadensiska "bolag" är det alltså inga frågetecken.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Strålande! Tackar för svaret. Har själv gått först in i detta bolag, sedan ur efter att ha läst aktieingenjörens inlägg, men kan nu åter igen lägga till det på bevakningslistan :)

   Radera
 2. Fint bolag, hittade det via DidnerGerges rapporter. Sedan ett antal år tillbaka i långa portföljen.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har den kanadensiska aktien hos Nordea ISK och fick endast 0,25 cad i utdelning i stället för 0,49 USD. Nordea anser att det är rätt trots att det är mindre än hälften. Någon annan som fått för lite utdelning?

  SvaraRadera