Samhällsbyggnadsbolaget uppdaterar finansiella mål


Samhällsbyggnadsbolaget har uppdaterat två av sina finansiella mål med målet att ytterligare stärka sina finansiella muskler. Uppdaterade finansiella mål är:

Att upprätthålla en belåningsgrad under 60% (från 65%)
och

Att ha en räntetäckningsgrad på minst 1,8 gånger (från 1,5 gånger).

”-Våra hyresintäkter förbättras och överstiger nu 1,5 miljarder kronor på årsbasis. SBB redovisade justerad soliditet på 36% i slutet av Q3 2017 och vi känner oss nu trygga i att skärpa våra finansiella mål. Dessa mål syftar också till att vi i slutet av 2018 ska uppfylla villkoren för en investment grade-rating från ledande kreditvärderingsinstitut.” säger Ilija Batljan, VD Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Ur ett preferensägarperspektiv är detta positivt. En lägre finansiell risk minskar risken för utebliven utdelning på preferensaktien. En investment grade rating från kreditvärderingsinstitut är också positivt då vi har ett stort trovärdigt intyg för bolagets risknivå. Ett bra mål som bolaget siktar på, en investment grade rating och de kommer nå den det är bara en tidsfråga. Det funkar som så att de får på papper vad de behöver uppvisa för finansiella nyckeltal/finansiell ställning för att erhålla ratingen. Bolaget kämpar förändrar sig och när de uppfyller kraven kan de betala kreditvärderingsinstitutet för att göra genomlysning och ge dem en rating.

Länk till Samhällsbyggnadsbolaget preferens hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Hej

  Hur ser du på sbb skuldsättning i jämförelse med andra fastighetsbolag? Risken är väl högre här? Tror du att de klarar minska skulden och samtidigt köpa nya fastigheter och renovera lgh? Är denna aktie en kommande utdelninhgshöjare tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Alexander,
   SBB har kommit en god bit på vägen med att sänka sin belåning och att sänka sina finansieringskostnader. Målsättningen är att uppnå BBB, investment grade rating kring årsskiftet. Det ger ännu lägre finansieringskostnader och god tillgång till kapital. SBB kommer sannolikt kunna fortsätta växa och dela ut pengar på sin stamaktie.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...