Inför H&M rapport imorgon 31/1 kl 08:00

Imorgon är det dags för H&M och deras bokslutsrapport. Aktien har backat en lång period och förväntningarna på rapporten har kommit ned. För det fjärde kvartalet väntas ett rörelseresultat om 4.686 miljoner kronor jämfört med samma kvartal året innan då det var 7.354 miljoner kronor.

Länge var förväntningarna på utdelningen oförändrad på 9,75 kronor men nu har estimaten kommit ned till ett snitt om 9,62 kronor.

Håll utkik efter allting som berör framtiden och som du kan dra några som helst slutsatser av. Det är vad som verkligen betyder något; framtida vinster. H&M har redan meddelat en rad saker som dragit ned förväntningarna på omsättning och resultat de närmsta åren. Kommer de med mer dåliga nyheter eller kan man snappa upp något som kan betyda bättre försäljning och resultat än väntat de närmsta åren.

Tycker du att siffrorna i sådana här rapporter är krångliga så läs åtminstone VD-ordet i rapporten. Där skriver VD med vanliga ord om verksamheten.

Länk till H&M hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Väntar spänt på rapporten, tror och hoppas på en eventuell nedgång för att köpa tillbaka några aktier jag sålde på 190kr.

  Om inte så, köper jag annat för pengarna.

  Mvh Ekonomisktfriinnan40:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja ytterligare nedgång vore trevligt. Förr eller senare kan ju kursen ihop med outlooken se gemytlig ut. Just nu tycker jag inte den gör det. Får se hur det ser ut efter rapporten imorgon.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Ska bli väldigt spännande att läsa mellan raderna. Kan det bli ännu en kursslakt om man inte når upp till de lågt ställda förväntningarna. Om det visar sig att det är bättre än förväntningarna kan den gå upp då? Det kommer ju hur som helst vara betydligt sämre än året innan.
  Som sagt, spännande!

  SvaraRadera
 3. Vetekatten vad man åstadkommer med 13 öre mer än att bryta sitt flow av icke sänkta utdelningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Brandtalet,
   Nej det är ju ett snitt som består i att vissa analytiker tror på höjd utdelning, vissa på oförändrad och vissa på sänkt. Om den sänks så blir den ju inte just 9,62. Den kanske blir 5 kronor eller 7 eller 6 men inte 9,62 kronor.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Var inne på en HM-butik i drottninggatan häromdagen där en HM-anställd ifrågasatte en kund som hade glömt kvar galgen i provhytten. Ingen service i världsklass där inte. Vad anbefallde denna anställd att vara så oförskämd mot en kund? Jag tror att klimatet är stressat i butikerna nu när butiksdöden breder ut sig likt en tsunami. Den anställde kanske fått signaler om att försäljningen måste upp eller så sparkas hon ut på drottninggatan och kan ackompanjera dragspelarna med en mugg i handen.

  HM är tyvärr långt ifrån att vara "coolest monkey in the jungle".
  Mvh

  SvaraRadera
 5. Läste att kassakistorna trots allt är välfyllda, så tar det för troligt att de åtminstone i år inte väljer att sänka och bryta en lång fin utdelningstrend.

  Fördubblade mitt innehav i HM idag, troligen mot bättre vetande men är obotlig optimist :-) På längre sikt hyser jag ingen tvekan om att HM vänder detta, men liksom en oljetanker tar det tid att vända ett bolag i den här storleken. Om inte annat, ifall den egna e-handeln inte ger önskat resultat, lär HM köpa upp en eller flera konkurrenter i e-handelsledet. Fam Persson lär inte lämna näringslivets finrum än på ett tag!

  /SA

  SvaraRadera
 6. Visst är VD-orden trevliga men inte är det VD som skriver dom. Har själv arbetat på en kommunikationsbyrå som skrivit många VD-ord, flera åt Petruskos favoritbolag faktiskt :)

  SvaraRadera
 7. Just nu har inga resultat eller framtidsutsikter någon som helst betydelse, i alla fall inte för H&M. Affärsmedia med Dagens Industri i främsta ledet har gett sig f*n på att allt vad H&M gör är fel. Men finns det några klädbolag i världen som går bra? Och är verkligen näthandel allena saliggörande, Nej naturligtvis är det inte så. Jo, underkläder och strumpor kan man köpa på nätet och även träningsoveraller men vill verkligen västvärlden klä sig så erbarmligt illa? Tror inte det. Jag tror att det är presentationen och storlekarna som är det verkliga problemet. Med Small, Medium och Large som enda val kommer de allt fetare västerlänningarna inte i kläderna och då kan man lika gärna köpa hästtäcken på nätet... /L

  SvaraRadera

Fördelning portföljen 200808

Det har varit en händelserik tid under våren och nu i sommar i spåren av den pågående pandemin. Samhället och bolag påverkas stort. Än ha...