tisdag, januari 30, 2018

Amerikanska preferensaktier - Ett sätt att hitta dem

Jag skrev kort på twitter om att amerikanska preferensaktier kommit ned i pris i spåren av stigande räntor. Det finns en del lockande placeringar där nu men håll koll på call date, det tidigaste datumet preffen kan lösas in. Om du riskerar att bli inlöst inom tex ett år kan valutan utgöra en stor risk. Om preffen inte kan lösas in förrän om 10 år kan valutarisken anses lägre. Dels spelar den inte lika stor roll för totalavkastningen och dels har du en lång period på dig att själv välja att sälja preffen om du så önskar.

Här är en sajt med väldigt många amerikanska preferensaktier. Den innehåller även info om call date mm.

https://www.dividendinvestor.com/preferred-stocks-sorted-alphabetically/

4 kommentarer:

 1. Jäklar, ingen dålig lista precis. Men hur ska man som vanlig svensk småsparare våga köpa nått från den listan? Man vet ju egentligen inte alls vad man köper eller när det är läge att köpa/sälja eller tanka på mera i nått innehav? Räntor, valuta, konstiga villkor, kursen. Preffar köper jag som en hyfsat stabil utdelare. Men det känns som ren spekulation att köpa dessa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Andreas,
   Man måste som vanligt läsa på ordentligt så en sådan här lista är bara en del i att screena fram något att titta närmre på. Skillnaden främst mot svenska preffar är att du i dessa även har en valutarisk annars är det samma sak att du måste läsa på ordentligt de olika villkoren som gäller för just den preffen samt bolagsrisk osv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag är nog mest orolig för ”läget”. Svårt att veta om man köper i ett bra läge och framför allt är det svårt att veta när det rent generellt skulle vara läge att göra sig av med dom. Tänker på amerikanska räntor mm

   Radera
 2. Mycket bra länk, jag har tidigare kollat på
  http://www.wsj.com/mdc/public/page/2_3024-Preferreds.html
  , men din länk är bättre.

  Sedan finns https://www.preferredstockchannel.com/,men den täcker inte heller allt.

  Jag gillar verkligen preffar, men stiger amerikanska räntan med en procentenhet, så kan det (ceteris paribus) kosta flera årsavkastningar.

  SvaraRadera