måndag, november 27, 2017

We Effect - Bekämpar fattigdom och kämpar för kvinnor


Nyligen läste jag om en katastrof i Vietnam som innebar att många fattiga bönder plötsligt stod utan resurser att klara sig. Jag läste mer och medan det var förfärligt att läsa om den specifika händelsen blev jag fascinerad och intresserad av organisationen We Effect som samlade in pengar för att hjälpa till.

Jag hade ej hört om We Effect tidigare och blev väldigt imponerad och inspirerad av organisationen. De samlar in pengar för att bekämpa fattigdom världen över och minst hälften av biståndet skall gå till kvinnor eftersom en stor del av de som lever i fattigdom är kvinnor och ofta står utanför samhället.
Jag tog en skärmdump på We Effects hemsida för att visa dessa två exempel på vad de kämpar för.

Ta dig tiden och checka in deras hemsida: https://weeffect.se/

Passa på att skänka en slant eller köp något fint från deras webbutik. För 149 kronor får du ett fint armband.

Sidospår: Jag fick frågan hur man vet om sådana här organisationer är seriösa och jag har ett tips som ni enkelt kan hålla koll efter och det är om de har ett konto som börjar på 90, även kallat 90-konto. Detta är under strikt övervakning av svensk insamlingskontroll. Läs mer om dem i länken här: http://www.insamlingskontroll.se/

5 kommentarer:

 1. Vad har du för indicier på att detta inte är en ren bluff, eftersom du rekommenderar det? Det finns så oändligt med ren bluff idag, så frågan måste ställas.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   De har ett 90-konto vilket är strikt kontrollerat av insamlingskontroll som du kan läsa mer om på insamlingskontroll.se
   Lägg det på minnet, 90-konto är stabilt.

   Jag har hört mig för och fått goda ord om dem från folk jag litar på.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Schyst att höra att det inte är någon bluff. Man är alltid lite orolig när man skänker pengar till liknande organisationer.

  Läste någon skylt nu i landet där jag befinner mig att var 5:e sekund dör ett barn p.g.a. hunger. Men kan det verkligen stämma? :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlade hur många barn som föds och fick upp en siffra på 365 000 /dygn.
   Antal sekunder per dag: 86400

   Delat på fem sekunder blir 17280, dvs 4% dör, hemskt men inte orimligt. Hunger eller hungerrelaterade orsaker borde väl vara bland de vanligaste.

   Disclaimer: är kass på att räkna.

   För övrigt är https://www.gapminder.org/ suverän på att ta fram data om vår omvärld. Min uträkning ovan använde jag däremot google för att få fram något.

   https://www.gapminder.org/ (Hans Rosling etc) sitter på en massa fin info. Kollade precis dollar street och på toppen är det glest. (där är vi)

   Får ett att bita lite i kudden när man gnäller på skatten...

   /Andreas

   Radera
 3. We Effect är från början Coops välgörenhetsorganisation, de har generellt ett rätt bra rykte.

  SvaraRadera