söndag, oktober 08, 2017

iShares Edge MSCI Min Vol. EFAV

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Här har jag hittat en ganska go ETF med fin riskspridning, bra direktavkastning och en låg avgift. Inriktningen är goda utdelningsaktier med låg volatilitet från vida världen exklusive Nordamerika. Innehaven är som synes på kartan främst från Europa och Japan.

Ticker: EFAV
Namn: iShares Edge MSCI Min Vol EAFE
Avgift: 0,2 procent. Egentligen 0,32 procent men till 30/11 2021 har de avsagt sig resterande delen av avgiften. Som en marknadsföringsgrej.
Utdelning: Betalas halvårsvis i juni och december.
Direktavkastning: De senaste 2 utdelningarna är på totalt $2,807887 och ger en direktavkastning om  4 procent på en kurs kring $70.

Avgiften på 0,2 procent är låg och attraktiv men kommer alltså bli 0,32 procent år 2021 om inget förändras till dess. Avgifter pressas ju löpande så det skulle kunna bli så att avgiften aldrig höjs utan förblir 0,2. Oavsett är det en låg avgift och om man tycker 0,32 procent är dyrt kan man ju äga fonden till dess att de höjer den. Så resonerar jag kring avgiften, att jag skulle äga till dess att de höjer för att då utvärdera mina möjligheter.

Historiskt har fonden presterat en god totalavkastning. Sedan start 2011 är avkastningen 9,2 procent årligen. De senaste 5 åren var den 8,7 procent. Senaste året har den varit 9,7 procent.
Länk till EFAV hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Uppskattar dessa inlägg om ETF:er och indexfonder då det är den inriktning jag valt för mina investeringar. Keep em coming!

  /Robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Robert,
   Tack för din kommentar, kul att du gillar dem.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tackar !

  Verkar intressant verkligen. Bör jag äga dem på ett KF.konto. Kanske duger med ISK då jag ämnar köpa 100 st och den utdelningen med utländsk skatt klarar ett ISK ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Bara om du är helt obelånad på hus, bil, inte betalar ett enda öre i ränta på något i ditt liv så kan det vara sak samma att ha det i ISK. Om du betalar ränta oavsett på vad det är för lån eller what ever så kvittar du redan bort din skatt i ditt ISK med den. Du har liksom ingen skatt kvar att kvitta mot den utländska källskatten om du betalar ränta på tex ett bolån eller annat.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Svar
  1. Mycket fastigheter om jag inte minns fel men framförallt väldigt mkt okända innehav. Många från Kina där fiffelrisk är högre än i tex Finland

   Mvh Petrusko

   Radera
 4. Förstår inte??? Ska man ha dem på ISK eller KF???

  SvaraRadera