måndag, september 25, 2017

Swedbank Robur Access Asien. Billig Asienfond.

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Asien rymmer en rad starka och växande länder samt flera bolag med hygglig tillväxtpotential. Med Kina, Indien, Sydkorea mfl på stark framfart är det förståeligt om man attraheras av att investera i regionen.
Swedbank har en fin fond med inriktning Asien till en låg och fullt rimlig avgift om 0,2 procent. Inga andra avgifter tillkommer, i alla fall inte om man köper via Avanza. Det kan förekomma skillnader hos olika mäklare så man skall alltid läsa villkoren. Den följer indexet: MSCI AC Asia Ex Japan Net och som namnet antyder är Japan exkluderat. Swedbank har en policy för ansvarsfulla investeringar varpå fonden kan avvika lite från indexet då de inte investerar i vissa bolag. Det ger ingen stor skillnad i det stora hela avkastningsmässigt.

Samsung, Alibaba, Baidu, flera stora bolag man hört om förut hör till de största innehaven i fonden. Om man vill investera i en Asienfond är detta sannolikt en av de vettigaste. Länk till Swedbank Robur Access Asien hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Mycket trevlig fond! Jag jämförde ett tiotal olika Asienfonder innan jag slog till på denna. Den låga avgiften i kombination med att fonden hittills avkastat 16% i år var avgörande.

  SvaraRadera

 2. Jag har den också i portföljen samt en till tillväxtfond som autosparas i Inte hålligt på så länge men ser bra ut än så länge :)

  SvaraRadera
 3. Valde Handelsbanken Asien Tema då den haft bättre utveckling på alla tidshorisonter utom 10 år. Men Swedbanks fond har inte funnits i 10 år än.
  Avgiften för Handelsbankens fond är 1,5% men i premiepensionen med rabatt endast 0,35%.
  Även med den högre avgiften ser Handelsbankens fond ut som en vinnare.

  SvaraRadera