onsdag, september 13, 2017

Superförvaltaren Simon Blecher i videointervju


Världens bästa Sverigefondförvaltare, Simon Blecher på Carnegie Fonder deltog på seminarium hos Erik Penser bank. Med ett fint track record som förvaltare och utmärkelser som Sveriges bästa fondförvaltare kan man förvänta sig att han har en del vettiga saker att förtälja. Det har han!

Simon Blecher pratar om sin investeringsstrategi, hur han söker och väljer ut bolag. Hur han värderar och varför. Tankar om börsen på 5 år, hans tro om q3 rapporterna som står för dörren. Blecher går också igenom de 10 största innehaven i sin fond, varför han äger just dem osv.

Videon är drygt en halvtimma, är bra producerad och håller ett bra tempo vilket gör den intressant och sevärd från början till slut. Ta dig tiden och lyssna till superförvaltaren Simon Blecher!

8 kommentarer:

 1. Hej, Tycker inte du didner och gerge aktiefonds förvaltare är bättre då dem presterat bättre på årsbasis, 1år, 3år, 5år och senaste 10 åren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spara för livet,
   Jag gillar Didner och Gerge, de är bra. Jag syftar till en rad utmärkelser Simon Blecher fått. Årets stjärnförvaltare av Morningstar 3 år tex.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej!
  Kan bara hålla med Spara för livet till 100%!!
  Med vänlig hälsning Jojje

  SvaraRadera
 3. Hej P, tack för klippet. Simon är en jordnära förvaltare som alltid har goda o hållbara argument för sina aktieval bl a i DI:s "börsrådet". Inte minst tycker jag att hans resonemang här kring HM är mkt intressant.
  Ja, D&G brukar väl oftast vara snäppet vassare men i år tror jag det är dött lopp mellan konkurrenterna. Bägge är dock mkt bra Sverigefonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kjell,
   Ja visst är han. Alltid lika intressant att läsa/lyssna till Blecher.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Sympatiskt att han avstår spelbolag av moraliska skäl. Detta torde även vara ett bra exempel på att stödet i en moralisk kompass även är ett stöd för att undvika onödiga risker (politiska i det här fallet). /MJ

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset. Det var intressant att se. Jag blev sugen på att börja bygga en position i Holmen. Är det något du tittat på?

  SvaraRadera
 6. Tack petr! Sevärt.

  Läser din blog regelbundet. Keep it up!

  /Mandus

  SvaraRadera