måndag, maj 22, 2017

Viktor Frisk och hans superkraft. OT


Jag konsumerar en stor mängd böcker men jag är inskränkt, jag läser nästan enbart finans/businessrelaterat. Det här bestämde jag mig för att ändra på och surfade runt på Storytel efter något spännande att lyssna på. Jag checkade topplistan och klickade vidare från bok till bok och snubblade in på den här boken om ADHD som jag tyckte verkade jätteintressant. Förr i tiden fanns inte ADHD och det finns nog en hel del okunskap om det i vårat samhälle. Det här vill jag ju lära mig mer om och slängde mig in i boken.

Viktor Frisk kände jag inte till sedan tidigare och tyckte det var kul att höra att han är en känd bloggare. Längre in i boken får jag veta att han varit med i melodifestivalen och är en riktig superstjärna. Jag skall komma skämmas för att jag har så dålig koll, jag är inskränkt i min börsbubbla. När jag förklarar för min fru om boken jag lyssnar på ler hon åt mig och förklarar att hon har god koll på vem Viktor är, han är ju till och med på Yoghurtpaketen... Jag fick yoghurtpaketet framför näsan och jodå där var han.

I boken får jag lära mig mer om ADHD och jag får framförallt en skildring från Viktor och hans liv med ADHD. Fräsigt tilltag i slutet av boken där Viktor rabblar upp en lång rad kändisar med ADHD, Jim Carey förvånade nog ingen om man tänker med de vanliga fördomar man kan ha kring bokstavskombinationen. Men flera andra inspirerande personer nämns tex Elvis och Will Smith.

Viktor nämner i boken att han har utmaningar med att hålla koll på sin egen ekonomi men har som målsättning att sköta den själv från år 2020. Kanske blir det en utdelningsinvesterare av Viktor =)

Japp, jag bloggar främst om börs och finans men här kom det ett gött boktips på ett helt annat ämne. Skadar ju inte att titta utanför lådan ibland.. Jag hittade ytterligare en bok på annat ämne som jag siktar på att lyssna på inom kort, en bok av Birgitta Ohlsson som jag hört gott om. Jag vidgar mina vyer.

Jag har ett samarbete med Storytel och via den här länken får man 30 dagar fritt Storytel. (affiliatelänk)

10 kommentarer:

 1. Det jag älskar med Storytel är att det är så lätt att hitta intressanta böcker för oss. Vi har till och med en egen kategori som du skriver om här ovan :) Suveränt!

  Inte lyssnat på den här boken så kan inte ge mitt omdöme ännu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Tack för din kommentar. Ja och det finns helt otroligt många böcker att välja bland på finanstemat. Riktigt jäkla bra!

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hejsan,

  Jag tänkte utnyttja din länk för att prova på Storytel då jag har kollat runt och sett många vettiga böcker jag vill lyssna på. Vet du om det går att ladda ner böckerna lokalt via Wi-Fi?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tomi.
   Ja det brukar jag göra. Använder en samsungtelefon och androidappen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Halloj!

  Har aldrig heller hört talas om snubben så du är inte ensam om att vara clueless i så fall :)

  Tack för en som vanligt bra blogg förövrigt!

  Mvh
  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter,
   Tack för din kommentar. Gött att jag inte är den enda insnöad i sin egen bubbla. =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. För den som är intresserad är han intervjuad i senaste avsnittet av Economista.
  https://www.acast.com/economista/s.04e.08viktorfrisk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Anonym,
   Coolt, tack för tipset.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Kul, uppdatera gärna bloginlägget med ett betyg när du läst färdigt den. Själv läser jag boken "Sapiens: A Brief History of Humankind" av Yuval Noah Harari. Kan jag verkligen rekommendera såhär en tredjedel in i den. Kan även rekommendera tjänsten Goodreads om du vill få bra bokrekommendationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej pdahlberg,
   Tack för din kommentar och tipset. Av titeln att döma låter det som en spännande bok, jag skall checka in den vid tillfälle.

   Mvh petrusko

   Radera