En positiv följd av att Avanza erbjuder mer utländsk handel

Idag meddelar Avanza att de öppnar för handel på ytterligare marknader och det är ju nice. En positiv sak med det som man inte tänker på och förvisso är spekulation från min sida men ändå;

Det möjliggör för Avanza att sänka minicourtaget nedåt 0,06 procent likt Nordeas erbjudande.

Genom att fler kunder köper och äger utländska aktier så ökar Avanza sina intäkter på växlingsavgiften för den utländska valutan. 0,25 procent tar de för valutaväxlingen vid varje transaktion.
Tack vare att Avanza får in mer intäkter den vägen kan man delvis täcka upp minskade intäkter på att sänka minicourtaget.

Nu håller vi tummarna för 0,06 procent i minicourtage.

För inte skall väl Nordea få ha det lägsta priset?

14 kommentarer:

 1. Hoppas isåfall snarare på att de sänker växlingsavgiften än courtaget. Har verkligen inga problem med courtaget. Så länge man inte tradear utan har någon sorts långsiktig strategi är det försumbart. Att 0.5% (+courtage) av kapitalet äts upp av att gå in och ut ur en utländsk aktie är däremot ett surare äpple att bita i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra reflektion, anonym, angående växlingsavgiftens problematik som det inte pratas om i alls samma utsträcknig som courtage.

   Radera
  2. Tjena,
   Förstår att man kan önska lägre växlingsavgift det är bara inte särskilt logiskt i det här sammanhanget. Avanza har samma fruktavdelning som Nordea och man kan inte sänka priset på päronen för att möta Nordeas pris på äpplen.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Finns det något egentligt hinder att erbjuda valutakonton knutna till ISK och/eller KF?

  Om Nordea skulle lägga till den möjligheten borde Nordnet och Avanza börja tappa en hel del kunder kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   PAreto erbjuder det tror jag så möjligt verkar det vara.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Finns det några indikationer än på att Avanza kommer att sänka courtaget? Är förvisso visst "meck" att flytta till Nordea men svårt att motivera fyrdubbla priser hur länge som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kalle,
   Mja kanske försöker de dodga denna. De har ändrat sitt kundlöfte som tidigare sade att de skulle vara billigast. Denna ändring gjorde de efter Nordeas nya lägre pris och efter att jag pekade på Avanzas kundlöfte.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Varför köpa utländska aktier när vi har Investor, Svolder, Creades och Traction? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur. Det finns så mycket fint här att man inte alls behöver gå över ån.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Jag vill ha dynamiskt courtage så som Nordea har. Ingen inlåsning på 30 dagar som det är nu på Avanza utan courtagepriset sätts till det mest förmånliga beroende på affärens storlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lord,
   Ja det låter rimligt.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Är själv mer än nöjd med Nordea Investor. Har redan spart en hel del genom lägre courtage. Men för er som är kvar hos Avanza och Nordnet håller jag tummarna för en prissänkning snart. Men de borde sänkt priserna vid det här laget.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 7. Avanza kanske utökar och får mer länder i Europa med Nordea har ändå bäst priser. Minimum courtage är 1EUR på Nordea på de länder som Avanza lägger till och på Avanza är det 4EUR.

  SvaraRadera
 8. Å andra sidan handlar det inte bara om courtaget. Avanzas handelplattform tycker jag fortfarande ligger långt framför de andra aktörerna. Det måste ju någon betala för tycker jag. Men visst kan de fortsätta att ligga i framkant genom investeringar och innovationer samtidigt som de kan sänka courtaget så får de stående ovationer!

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...