torsdag, april 20, 2017

Flippat Handelsbanken ännu en gång

Nu har jag flippat Handelsbanken ännu en gång och äger åter B-aktien. Handelsbanken A och B pendlar över tid med att vara billigare/dyrare. Detta har jag utnyttjat flertalet gånger nu genom att sälja och skifta över till det billigare aktieslaget. När det gick som bäst var skillnaden riktigt stor och resulterade i att jag efter courtage fick 3 procent fler aktier.
Den här gången gav inte riktigt lika bra men jag har fler aktier nu efter bytet och det är vad jag bryr mig om. Kan jag göra bytet och få fler aktier så gör jag affären.

Den här "trejden" får man tillfälle att göra titt som tätt men många gånger kräver den att man aktivt sitter och bevakar det. Aktierna kan under dagen glida ifrån varandra i kurs för att åter närma sig. Igår stängde de med en diff om 1,5 kronor och det är ju hyggligt.

Jag hoppas på möjlighet att göra det här bytet fler gånger framöver och att det leder till att jag stadigt äger fler aktier utan att skjuta till nytt kapital. Man kan ju hoppas...

3 kommentarer:

 1. Även här är ju dock Avanzas courtageklasser ett stort problem. De behöver en enklare modell som Nordea för oss som vanligtvis gör köp kring 20k men även vill kunna göra flippar och ibland större affärer. Blir då riktigt irriterande att behöva/inte kunna skifta courtageklass.

  SvaraRadera
 2. Hoppas du får rätt om att Avanza sänker courtage på svenska aktier. Först då blir flipparna riktigt lönsamma. Jag flippade före påsk och fick några gratiskronor. Ändå värt besväret så länge marginalen är tillräckligt god.

  SvaraRadera
 3. Läs sista stycket i bifogad länk:

  https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/05/05/bors-alimak-och-leo-vegas-analysalsklingar-shb-i-botten.html

  Kanske dax att kliva av från SHB?

  Trevlig Helg

  //Krusse

  SvaraRadera