Realty Income löser in sin preferensaktie av serie F

Igår meddelade bolaget att de kommer lösa in sin preferensaktie av serie F till lösenkursen $25 plus en del av upplupen ränta/utdelning, totalt $25,101215.
Lösendatum är 6:e april och för svenskar som äger aktien kommer det dröja ett tag innan pengarna syns på kontot. Man blir alltså av med aktien och får istället $25,101215 per aktie.
Normalt tar det 2-5 bankdagar för en utdelning att poppa upp på depån och en sådan här lösen kan eventuellt ta lite längre tid.

Jag ägde deras andra preff av serie E för ett antal år sedan och den hade jag flyt att kunna sälja till en premie innan lösen men efter de aviserat den (meddelat lösen alltså).

Det finns 16.350.000 stycken Realty Income preferens serie F och de löser in allihop till en total kostnad om drygt $400 miljoner.

2 kommentarer:

  1. Jag passade på att öka lite. Har bestämt mig för att försöka köpa en post i en månadsutdelare varje månad för att få ett jämt utdelningsflöde. Varken billigt eller dyrt men gott nog tillfälle.

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...