måndag, januari 23, 2017

Konkurrensverket godkänner Axfoods förvärv"Konkurrensverket har den 23 januari 2017 beslutat att lämna Axfood Aktiebolag (publ):s (”Axfood”) planerade förvärv av Matse Holding AB (publ) (”Matse”) utan åtgärd."

Ovan är från Axfoods pressmeddelande. Konkurrensverket godkänner som väntat förvärvet som en majoritet av ägarna redan förbundit sig tacka ja till. Idag är sista dag i acceptansperioden och det lär inte bli några krussiduller kring det här utan att Matse avnoteras och går över till Axfoods ägo.

Axfood meddelade bara för några dagar sedan ytterligare ett förvärv i kedjan Eurocash och det lär inte heller bli bekymmer med konkurrensverket. Anledningen till det är Axfoods marknadsandelar och hur marknaden ser ut. ICA fullständigt dominerar med ungefär halva marknaden och Axfood har knappt hälften av det. Jag har svårt att se att konkurrensverket krånglar till det när marknaden ser ut som den gör. ICA däremot skulle sannolikt ha större utmaning att göra de här förvärven.
Länk till Axfood hos Avanza (adlink).

2 kommentarer:

 1. Axfood är ett bra bolag.
  Men inte längre suveränt bra.
  De gjorde ett fund. misstag när de använde 30% av sin första stora vinst (2016)1,9 miljarder till att köpa ett "namn på internet" mat.se.
  De visade då på ett grymt oförstånd.
  Det är inget race på internet, utan det finns gott om tid att etablera sig där utsan några extra kostnader.
  Hader de varit smarta hade de använt sina vinster till att köpa centralt bra belägen mark och byggt nya willysbutiker på.
  & använt sin vinste till att utveckla sina varumärken och nya premiumprodukter.
  Därför har jag sålat alla mina aktier i Axfood.
  Tjänade 200 000kr ,men nu får det vara bra, för det finns mkt bättre alternativ på börsen.
  nämligen

  Wihlborgs fastigheter
  Detta bolag är grymt undervärderat i nuläget.
  De tjänar mer pengar än Axfood/år och de använder sina vinster klokt, de köper fastigheter i Köpenhamn vilket är enormt bra investeringar.

  Trots att de tjänar mer pengar än Axfood och är ett fast. bolag är de endast värderade till futtiga 12,5 miljarder.
  Dett är en enorm undervärdering.

  Med vänlig hälsning Gunnar

  k.gunnar.samuelsson@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Härliga nyheter måste jag säga :) Gillar verkligen Axfood och började investera i bolaget för kanske 4 månader sedan.

  Skulle vara riktigt kul med ett inlägg där du förklarar lite hur du håller dig up-to-date med nyheterna kring dina bolag. Du verkar sköta det riktigt bra. Eller kanske det finns ett sådant inlägg redan? :)

  SvaraRadera