onsdag, januari 11, 2017

En nackdel med att inte jobba längre

Jag hörde talas om en paradisö i Vietnam som jag blev nyfiken på. Ikväll har jag surfat på ön som heter Phu Quoc och den verkar riktigt nice. Jag har varit på liknande paradisö i regionen och det gör mig än mer sugen.
Resa dit, tre veckor i bungalow för familjen går på cirka 75 papp utan tillägg för tex resa till Stockholm osv.

Här stöter jag ju på en nackdel med att jag inte längre arbetar som tidigare. Förr kunde man snyta fram de här pengarna på kort tid men nu har jag en tight budget när jag lever på mina utdelningar och lite sidoinkomster.
Jaja, jag hänger inte läpp för det även om jag gärna hade dragit iväg i februari/mars med familjen. Min budget är tight nu men planen är att den skall bli "rymligare" på sikt tack vare utdelningstillväxt och att jag köper mer aktier. Det kommer ta ett antal år men tid har jag gott om och jag har heller ingen brådska.

Så inget Vietnam i år helt enkelt.

Annons:
Investor 100 år, boken om Investor.
En mycket välskriven och intressant skildring av Investors och Sveriges historia. Sveriges äldsta och mest framgångsrika investmentbolag. 

16 kommentarer:

 1. Jag tänker bli ekonomisk oberoende men fortsätta jobba. Jobbet ger mig så mycket mervärde i min vardag. Min pengamaskin kommer att spy ut utdelningar så att man kan unna sig sådana här resor plus lite mer samt en bra pension när kroppen inte orkar med om 40 år.

  SvaraRadera
 2. Får man fråga vad du använder för annonsnätverk på din blogg? Ngn uppfattning om vilka som är bäst, om de skiljer sig åt? Med vilka skapar du tex de där textlänkarna till avanza du brukar köra? Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Hej! Trevlig läsning på din blogg. Var på phu quoc för 2 veckor sedan och blev ej imponerad. Väldigt mycket turister (många ryssar) och väldigt dyrt. Skräpigt på stränderna. Finns mycket bättre alternativ i Asien. Skulle säga att hela Vietnams kuststräcka är avskräckande då det är så mycket ryska turister där. Kan lika gärna åka till medelhavet. Rekommenderar mycket hellre Thailand.

  SvaraRadera
 4. Har vart runt i större delen avasien som Thailand, Filippinerna, Indonesien, Malaysia och Vietnam inkl. Phu Quoc. Det är fint men absolut inget sånt paradis det presenteras som. Enda orsaken till varför det hypas upp är att de ny byggt en internationell flygplats på ön vilken måste finansieras på något vis. Det är fint, men absolut inte lika fint som de tomma stränderna norr om Khao Lak.

  Vad försöker jag säga? Häng inte läpp. Var glad att du inte fastnade bokade på ståeende fot :)..

  SvaraRadera
 5. Tiden vet du inget om, man kan drabbas av saker som plötsligt sätter gnetandet i ett annat perspektiv. Har du chansen och ekonomin så passa på att ge din familj minnen.

  Hälsningar från PJ vars tid tyvärr är utmätt... ta hand om dig

  SvaraRadera
 6. Upplevde andra delar av Vietnam som mycket trevligare än Phu Quock, har också varit där och är inte jätteimpad. Sim överallt i Vietnam är det mycket ryssar, om än något färre sen jag var där för några år sedan.

  SvaraRadera
 7. Låter dyrt tycker jag, jag och sambo gjorde av med 38-40.000 i Thailand under 5 veckor inklusive flygresor, transport, aktiviteter, mat. Kanske mer prisvärt att åka dit?

  SvaraRadera
 8. Spana in Indien istället, mer specifikt Goa. Vi bodde mellan Palolem och Patnem Beach för ett år sedan ungefär, helt sagolikt vackert och avkopplande. Åker man såhär års är det lite innan säsong, lagom varmt och inte så mycket folk. Speciellt inga ryssar.

  SvaraRadera
 9. Efter att bott i den regionen i flera år och besökt Phu Quoc kan jag verkligen inte rekommendera detta. Spar dina pengar till något bättre resmål!!! Filippinerna, Malaysia, Kambodja, Thailand...

  SvaraRadera
 10. Jag har så oerhört svårt att motivera att blåsa 75 000 kr på några futtiga veckors semester. Jag kan för egen del aldrig se att det är värt det.

  Min egendom barndom bestod av bilsemestrar i norden med tält i bakluckan, oj vad mycket platser man fick se och som barn var det ju inte direkt så att man längtade till Thailand, man hade lite andra preferenser då.

  Nu siktar jag på en weekend med stuga i skärgården eller några veckor på landstället.

  Ingen kritik egentligen då jag förstår att allas preferenser är olika men jag kan verkligen inte förstå rese-hypen.

  SvaraRadera
 11. Uppsidan med passiv inkomst är friheten att kunna välja att arbeta om man vill. Men nersidan kan samtidigt vara ett mer begränsat handlingsutrymme för utsvävningar, som tex en skön semester i Vietnam. :-)

  Jag tror personligen på en balans mellan arbete och ledig tid (finansierad av passiv inkomst).
  Jag har själv börjat gå ner i tid (just nu endast 90%) men de där extra timmarna är guld värda.

  Ha en skön dag!
  aktiefamiljen.blogspot.se  SvaraRadera
 12. Tack för alla kommentarer.
  Flera som varit på ön och inget vidare betyg. Och ja, jag hade glömt ryssarna. De beter sig som värsta sortens svin nästan utan undantag faktiskt. Jag har flera gånger varit på ställen där mycket Ryssar semestrar. De gapar och svinar och lokalbefolkningen behandlar de sämre än vad jag inbillar mig att slavar behandlades förr i tiden.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 13. Så är det. Bor i Kambodja och reser sällan nu när jag slutat jobba då det känns mycket mer på den lägre avkastningen jag nu lever på (jämfört mot lönen förr).

  Men 75 papp för 3 veckor låter ju lite väl dyrt. Varför åka till skitbilliga länder och spendera så mycket pengar? Lite av grejen är väl att man kan ha det enkelt men skönt för knappt några pengar alls i den här delen av världen.

  Så varför inte skippa all inclusive på något tråkigt skitdyrt turstställe och istället ha en lite mer budget-semester (som inte alls blir sämre för det här borta). Sen när du kommer hem utan att ha spenderat någora större summor pengar kan du istället för att tänka på hur mycket ni brännt istället börja planera nästa resa! En skitgod måltid får du för 10kr. Ett rum per natt får du från ca 70kr osv.

  SvaraRadera
 14. Angående ryssar. Dom reser mest till orter alla andra ryssar åker till såsom dom typiska turistorterna i Thailand. Men om man reser till ställen som inte domineras av ryssar, tex Kambodja/vietnam och sen inte den värsta turistorten där så möter man en annan sorts ryssar. Nämnligen dom som inte heller gillar ryssarna i thailand utan som också vill ha något mer genuint.

  SvaraRadera
 15. Stort tack för uteblivet svar på en simpel fråga ovan. Du ska veta att jag uppskattar din icke hjälpsamma medmänniskor (not). Nu var det ju dock trivialt att själv editera din hemsida, och du gillar tydligen Trade doubler och Wordon. Tack för all hjälp, verkligen.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 16. Varför inte hoppa in och jobba 2-3 månader för bara resan sedan sticka igen å inte jobba?

  SvaraRadera