torsdag, januari 12, 2017

Meningen med livet

Jag surfade in på en cool blogg och efter det spann mina tankar iväg. Med en touch inspiration också från gårdagens inlägg och drömmar om att resa blev dagens tankar riktigt intressanta.

Mmm, kanske inte riktigt meningen med livet som jag tänkte kring utan snarare drömmar och mål. Meningen med livet i dess allra simplaste form är sannolikt att finna en partner och föröka sig, vi släpper det och spinner vidare på det här med drömmar.
Jag har i princip allt jag kan önska mig, en fantastiskt familj och fru, ett hus, drömbilen, god hälsa osv vad kan mer kan man önska?
Image courtesy of artur84 at FreeDigitalPhotos.net

En bekant till mig var nyligen på långbesök i USA och bilade igenom landet. En dröm han haft så länge jag kan minnas. En annan bekant till mig bodde i Thailand ett år. Jag känner en tjej som planerar att bestiga ett högt berg.
En annan tjej åkte till alperna och sprang ett ultramaraton.

Ganska drömmiga och coola grejer eller hur!

Forrest Gump gjorde ju en cool grej när han sprang genom USA och jag tror att vi alla kan komma på något drömmigt vi skulle vilja göra.
När jag tänkte i de här banorna insåg jag att jag skulle vilja göra något sådant här fräsigt framöver. Cykla jättelångt, springa i bergen, bila i USA. Oklart exakt vad jag vill göra men något vill jag drömma om och tankarna ramlar upprepade gånger på att cykla. Cykla långt, cykla coolt, cykla högt, lågt, kallt, varmt. Något av det där eller kanske alltihop. Jag vill göra en fantastisk resa/upplevelse och jag vill ha det minnet för resten av livet. Ett minne som glädjer mig för all framtid, ett minne jag kan dela med mig av. En fantastisk berättelse jag kan dra för mina barnbarn på ålderns höst.

Drömmar är bra stora som små. Med ett uns av realism i dem så kan de bli sanna. Ta fasta på dina drömmar och mål. Det kan te sig ouppnåeligt idag men du har ju hela livet på dig. Min kamrat trodde nog inte i sin ungdom att han skulle kunna genomföra sin dröm att bila genom USA och se, uppleva allt det där fantastiska han drömt om.

Ett späjsat inlägg på min blogg om utdelningsaktier men vad är aktier och utdelningar utan drömmar och livet?

Nu ska ni få höra barn om när petrusko cyklade genom Thailand, det är en makalös berättelse..... Haha, det låter det!

14 kommentarer:

 1. Hej.

  En kollega bilade genom USA och kom i kontakt med ett företag som jobbade med att köra bilar från kust till kust åt människor som flyttade och på så vis så kunde man hyra en bil av den firman för en väldigt liten slant och sedan återstod endast bränslekostnad. Så den drömmen är ju inte varken dyr eller svår att genomföra. Det kan vara ett tips :) Problemet för mig nuförtiden är mer tiden än pengarna. Man sitter i projekt på jobbet där det inte fungerar att försvinna iväg några veckor då och då , vilket skulle vara väldigt trevligt.

  Mvh Jörgen

  SvaraRadera
 2. Tjena Jörgen,
  Wow vilken grej och vilket bra tips.
  Stort tack för din kommentar.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Jag cyklade genom Malysia och Thailand för ca 15 år sedan. Den upplevelsen lever med mig än idag och den omvandlade mig från pojk till man. Ett fantastiskt minne!

  SvaraRadera
 4. Hej Petter,
  Oj vad coolt. Det kan jag tänka mig att det var en otrolig upplevelse.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Intressant funderingar. Många av aktiebloggarna verkar vara män under 35 år som vill bli rika och därmed finna lyckan, men pengar och lycka är en svår balansgång. Visst ska man börjar spara tidigt men det är också i unga år som man bör ut och "se världen" tycker jag. Visst kan man resa när man blir äldre men det är när man är ung det är som bäst. Har själv rest väldigt mycket, jag har bla liftat från Miami-Los Angeles, åkt runt i Australien några månader, bilat runt i en gammal folkabubbla i Sydafrika, bott och pluggat spanska i Costa Rica ett halv år (Tips 1: Tjänstledighet för studier arbetsgivaren kan ej neka ledighet) och nu när jag blivit äldre och fick barn så tog jag med mig tjejen och den 6 månaders bebisen och flyttade ner till Thailand och bodde i en nybyggd bungalow på stranden i 6 månader (Tips 2: Föräldraledighet., föräldrapenningen räcker långt i Thailand). Tips 3 blir: Res när du är ung för det är så många unga som är ute och reser och man växer något oerhört av att träffa ung likasinnade, livsglada människor från hela världen. Tips 4: Bo på vandrarhem, där träffar du folk (och tjejer om du vill;0).. ) och sista tipset 5. Var inte rädd för att åka själv. Ni som inte rest skulle bli överraskade av hur många det är som reser själva och hur lätt det är att träffa nya vänner får jordens alla hörn.

  Lycka till och trevlig resa!

  Ps Drive away car heter dom gratis hyr/lånebilarna i USA.

  /Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik,
   Riktigt häftigt resande du varit med om. Tack för att du delar med dig

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Do it!
  Jag sa upp mig februari 2013 efter en extra tuff 3-årig projektimplementation på jobbet (15 + år på samma företag) och en del trodde att jag blivit helt galen. Kände bara så starkt att jag ville ge mig själv chansen att få uppleva några livslånga drömmar innan jag är för gammal för att orka eller inte kan se lika bra. Jag ville så gärna snorkla med knölvalar, uppleva orörd natur över- och under vattenytan och dyka på fantastiska platser. Reste själv (älskade mannen stannade hemma (han mötte upp och reste med på några platser) så jag skulle få resa till större delen precis som JAG ville-inga allt för stora kompromisser, ingen annans oro (ok att paddla själv i Tongas norra övärld eller dyka med hajar)-inget lätt beslut men jag är så tacksam).
  Blev livsomvälvande. Han bli bl.a. Tonga,Fiji, Australien,Bimini, Bahamas, Tobago, Röda havet, Norge, Sverige och Hong Kong. November 2014 började jag jobba igen, med en ny syn på livet och skrattgropar på hjärtat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne,
   Vilken makalös upplevelse du varit med om. Hatten av och tack för att du delar med dig.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Varför skulle meningen med livet vara att föröka sig? Det är en felapplicering av evolutionsteori, som är en teori om arternas uppkomst, inte om livets mening. Vetenskapen har ingenting att säga i den frågan.

  SvaraRadera
 8. Om du äger ett hus i ett läge som är ok, så får man ju i princip en månadslön i hyra om man hyr ut en period när man gör sin långresa. Det + ev utdelningar gör ju att resan kan gå nästan +/- noll. En del jobb/risk med att hyra ut, men det är ju samma som på aktiemarknaden..

  // Jonas

  SvaraRadera
 9. En lång cykelupplevelse vore något. Min bildlärare i mellanstadiet cyklade från Indien till Borås, och hade otroliga berättelser under lektionerna. Det gjorde han dock för han inte hade råd med en flygbiljett samt var kastlös. Det vore något va? ;)
  Otroligt härlig och varm människa. Han har blivit intervjuad och även skrivit en bok ser jag.
  Här är två länkar om det är något som kan insperara!

  https://www.youtube.com/watch?v=pCF5kDfnFSg

  http://www.bokus.com/bok/9789175032757/new-delhi-boras-den-osannolika-berattelsen-om-indiern-som-cyklade-till-sverige-for-karlekens-skull/

  Fortsätt med ditt skrivande, det gör du grymt bra!
  Följer bloggen med spänning
  / Ricky

  SvaraRadera
 10. Finns ju några som har cyklat jorden runt. Så sätt dig på din cykel och börja trampa mot asien.

  SvaraRadera
 11. Är du religiös?
  Annars så heter det meningen i livet.
  Läs boken om den egoistiska genen.
  När du ändå är igång så läs det självutplånade barnet.
  Efter det så har du förstått det hela.
  Sen är det bara o ha det så bra som man kan.
  Mvh

  SvaraRadera
 12. Spännande att göra något i den stilen faktiskt. Kommer nog ta mig upp för Kebnekaise, vilket känns som ett stort mål för just mig.

  Har annars varit ute och tågluffat i Europa utan att veta vart eller hur man ska sova, lite som en uteliggare. Det var också riktigt fränt och något jag inte ångrar att jag gjorde när jag var yngre.

  SvaraRadera