onsdag, december 07, 2016

Trump ger sig på läkemedelsbolagen

Idag backar läkemedelsbolagen på bred front i spåren av uttalande från den blivande presidenten Donald Trump. Han sade att han tycker att prisutvecklingen är anmärkningsvärd och att han vill sänka priserna på läkemedel.
Något som marknaden var rädd för om Clinton skulle bli president. När Trump vann valet steg läkemedelssektorn som en lättnadens suck att det inte blev Clinton som vann.

I skrivande stund är Johnson & Johnson och Pfizer ned -1,2-1,5 procent ungefär. AstraZeneca och Merck är ned cirka -0,7 procent på en börs som i övrigt är plus kring 1 procent för dagen.

Om Trumps uttalande faktiskt leder till något det återstår att se de närmsta 4 åren under hans mandatperiod. Ett litet orosmoln är det onekligen för bolagen i sektorn.


Annons:
Bli grymt rik på aktier. 
Köp den mycket populära boken av Anders Haskel och läs hur just du kan lyckas med att spara ihop miljonbelopp på börsen. Lär dig hur man bygger en bra portfölj och hur man undviker dåliga bolag.

4 kommentarer:

 1. Kom han med detta uttalande efter 17.30 Skandinavisk tid? För Skandinaviens största (medicin)bolag, Novo Nordisk, steg med 1,29% idag. Kan ju dock vara så att den hade andra orsaker att stiga som mer än kompenserade för orsaken att sjunka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nej det var nog innan våra börser stängde så andra faktorer tryckte upp Novo. Den har ju pressats rejält en tid och är mottaglig för ryck uppåt. Jag följer ej Novo dagligen så jag vet ej om det var något specifikt som fick den stiga igår.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Mycket bra att du tog upp detta Petrusko, fin fakta :)
  Tyckte också det är lite konstigt att Novo stigit och visat vinst när andra läkemedelsbolag tenderat att falla. Som du säger kanske det är trycket neråt som genererat ett tryck uppåt.

  Äger själv Novo i min portfölj och är väl det bolag som jag själv känner mig mest trygg med kanske.

  SvaraRadera
 3. Trump säger så mycket att jag förvånas över att "marknaden" orkar bry sig. Men visst, det kanske skapar köplägen när priserna skakas runt lite.

  SvaraRadera