Söndag kväll och tight deadline

Det är söndag kväll och jag arbetar. Jag gör ju lite sidoprojekt dels för jag tycker det är skoj och dels för att få min budget att gå ihop. Mina utdelningar räcker ju inte till att leva på fullt ut ännu.
Jag har en tight deadline att leverera på och då blir det att kötta även på kvällar mm.
Nu blir det dock paus och jag kilar ut i vardagsrummet och äter en kexchoklad i TV-soffan.

Samtidigt som jag arbetar för fullt tänker jag på investeringar och klurar kring fina investmentbolag jag är sugen på att äga. Latour som jag ägt tidigare i omgångar är ju ett mäkta fint bolag. De äger fina börsnoterade bolag och har en jätteintressant onoterad del i mina ögon. Historiskt har Latour gett en helt otrolig avkastning, bland de bästa på Stockholmsbörsen faktiskt. Kring 75.000 procent totalavkastning sedan 1984 har Latour bjudit på, svårslaget!
Jag tror absolut att Latour kommer finnas i min portfölj igen i framtiden. Det är nog bara en fråga om tid. När rätt läge för mig uppstår slår jag till. Nu håller jag på och bygger upp mitt innehav i Investor varpå jag inte har stress att ta in Latour parallellt och ha två pytteinnehav.

Lundbergs är ännu en fin och Svolder likaså. Bägge dessa har i dagsläget en alldeles för låg direktavkastning varpå de är uteslutna. Man skall aldrig säga aldrig, en gång i tiden köpte jag Lundbergs till över 3 procent direktavkastning. Tror det var i samband med en kris, kanske finanskrisen. Den steg nämligen snabbt efter mitt köp och jag tog hem en fet vinst på kort tid. Lundbergs äger jag gärna men inte till försvinnande låg direktavkastning. Latour är definitivt på gränsen med sina cirka 2 procent. Uj uj det är lågt.

Paus var det ja... God kväll!

Annons:
Köp julklapparna enkelt och smidigt på nätet. Alla de bästa leksakerna från Brio, Disney, Lego och andra starka varumärken.
Stor och liten grundades 1975 i Stockholm och är sedan 2011 en ren nätbutik med ett brett sortiment av kvalitetsleksaker.

5 kommentarer:

 1. Hej Petrusko.
  Helt rätt att rygg på investement bolag. Själv gillar jag mindre jobb och kör på fondportfölj.

  Spiltan Global investement 50%
  Spiltan investement 35%
  Amf småbolag 15%

  Målet är långsiktigt 7-9% årligen,köpa månadsvis automatisk i Isk Avanza och slippa anstränga sig mycket. Blir Global riskspridning för skapligt billig årsavgift tycker jag. Lycka till.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
 2. Kan du inte utveckla kombinationen att du köper aktier flera gånger i veckan men inte får utdelningarna att räcka till vardagens omkostnader.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Först och främst tack för en bra blogg! Hur ser du på Kinnevik? Man ser sällan de bolaget nämnas bland bloggare eller i forum på samma sätt som Investor tex

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Tjena miljonären,
  Jag skrev om det i det här inlägget: http://petrusko.blogspot.se/2016/09/jag-har-sagt-upp-mig.html

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym,
  Att inte lika många vurmar för kinnevik beror sannolikt på deras trackreckord och tro på deras kompetens att göra bra affärer. Jag litar inte på dem och vill inte äga dem. De äger en del riktiga skitbolag, tex CDON som är en förlustaffär och kommer så förbli till dess de lägger ned merparten av bolaget.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...