lördag, december 24, 2016

God Jul!

God Jul till er alla kamrater!
Vilken härlig dag. Julegröt till frukost och en hel dag av fest och glädje med nära och kära. Det skall ätas prinskorv som om ingen morgondag fanns. Det skall lekas med nya fina leksaker. Idag är en glädjens dag, det är barnens dag glöm inte det!
Jag önskar er en alldeles fantastisk underbar jul.
För min egen del kom tomten tidigt och jag fick redan igår klappen. Läs mitt inlägg om det.
Även om barnen förstår och uppskattar att de får Disneyaktier i julklapp så är det nog inte deras favorit. Det är lite olika vilket humör de är på vad de säger om att äga Disney. En gång fick jag höra av min son att jag inte fick titta på barnprogrammet för han äger det. Han var lite sur på mig vid tillfället. När man bara är några år gammal är det inte lätt att förhålla sig till att vara ägare till ett bolag.

Skall ni ut och köra bil så här på julafton vill jag mana till försiktighet. Det är inte mycket man vinner på att köra för fort. Better safe than sorry! Och var vaksam i trafiken, dina mottrafikanter kan ställa till det för dig.

Tomten han är mäkta snäll men fick du ändå inte klappen du önska har The North Face fina outdoorprylar dig själv att trösta. Fri frakt. Snabbt och enkelt. Liten pitch för ett av märkena i bolaget VF Corp som jag äger. Läs ett av mina inlägg om VFC.
Aktiekursen är nere på riktigt attraktiv nivå nu och jag är sugen på att köpa ännu mer.
Jag tog in VFC i början av 2016 när den dippade snabbt i kurs. Kring mitten av året sålde jag hälften då den stigit kraftigt och jag ville minska exponering i dollar samtidigt som magkänslan sade att den på kort sikt snarare kan komma backa. Jag ökade lite kring $57 på Black Friday då det var courtagefri USA-handel hos Avanza. Nu är kursen på dryga $53 och om jag bara lyckas skramla ihop pengar innan den stiger köper jag nog fler.
Japp förhoppningsvis får jag köpt fler VF Corp på den här fina kursen.
Är man inte sugen på att köpa kläder mm från The North Face som jag pitchar så kanske aktien VFC är desto mer intressant. Jag tror den kommer vara en bra placering på mycket lång sikt.

Nu skall jag sluta försöka pracka på er kläder och aktier. Ha en grym julafton!

12 kommentarer:

 1. Tror det blev något fel på inlägget. Minst en adlink måste fallit bort för jag hittade inte en enda i hela texten.

  Skoja bara. God jul och tack för bra och intressant bloggår!

  SvaraRadera
 2. God jul önskar Aktiepappa! Skickar över en kort julhälsningsfilm.

  https://videoburst.com/v/9CVG6PB

  SvaraRadera
 3. God jul Petrusko! Är själv väldigt sugen på att ta in Vfc till portföljen. Har du någon siffra på vad direktavkastningen ligger på idag? Och vilka månader delar dem ut utdelningarna?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   3.15% är direktavkastningen och utd betalas mars juni sep dec.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. God jul! Har sneglat på VFC sen jag började aktiespara i somras. Om jag minns rätt äger dom flera märken som jag gillar. Ett exempel är Lee, som jag tycker har riktigt sköna skjortor och t-shirts. Kvalitén och passform är riktigt bra. Äger några stycken sedan flera år. Ett annat märke är Smartwool som gör ullstrumpor. Köpte några såna par när jag jobbade i fjällen för ca 7 år sedan. Sitter ett par på fötterna nu när jag skriver detta. inser jag. Trots åldern funkar dom fortfarande bra. Vet inte varför jag inte köpt VFC ännu. Förmodligen pga den låga utdelningen, vilket säkerligen kortsiktigt tänkt av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, du har en god relation till flera av deras brands i vart fall och det är ju en god start. Grym kvalitet på strumporna. Jag har ej testat dem. Får väl lägga till ett par nästa gång jag köper skor.

   Mvh petrusko

   Radera