Lägre risk i Volati preferens

Jag har fått en del frågor kring hur Volati preferens påverkas av nyemission och notering av Volati stamaktie.
Om detta skrev jag ett inlägg redan i somras men jag förstår att det är mer relevant och aktuellt nu när nyemissionen och noteringen faktiskt skett.
Utan krussiduller och knepiga ord så här är det:

Risken är lägre i Volati preferens nu eftersom de ökat det egna kapitalet i bolaget. Detta utan att öka finansiellt åtagande som man gör om man istället skulle låna pengarna från banken. Det finns alltså mer pengar nu i Volati som skall räcka till samma finansiella åtaganden som tidigare.


Jag gillar Volati preferens och tycker det är en attraktiv risk/reward i den. Hyggligt hög direktavkastning till en risk jag tycker den är värd.
Disclaimer: Jag äger Volati preferens.


Annons:
Bli grymt rik på aktier. 
Köp den mycket populära boken av Anders Haskel och läs hur just du kan lyckas med att spara ihop miljonbelopp på börsen. Lär dig hur man bygger en bra portfölj och hur man undviker dåliga bolag.

2 kommentarer:

  1. Tackar för inlägget, visste att jag hade läst något kring detta tidigare.
    Är prefen något du tror dig kommer vilja öka innehavet i? Något intervall du anser är rimlig nivå att kliva in på?

    SvaraRadera
  2. Hur ser du på Högkullens pref nu när även de ska få in mer kapital via notering av stamaktie? Löser de in dyr preff 2017 tro? Isf finns uppsida ca 18% och 7,5% årlig da under tiden, Mvh

    SvaraRadera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...