Bli rik på aktieutdelning

Det här är Marcus Hernhags andra bok i serien "den enkla vägen" och denna har titeln: Bli rik på aktieutdelning. Faktiskt är denna bok mig veterligen den enda boken på svenska om att investera i utdelningsaktier.
Som ni kanske vet är detta just min inriktning och strategi, utdelningsaktier alltså. Således är det kanske föga förvånande att jag gillar boken =)
Det här är en mycket bra handbok för den som är intresserad av utdelningsinvestering eller den som helt enkelt är intresserad av sunda investeringar på börsen.

Hernhag skriver om det mesta som är bra att veta och tänka på när det kommer till utdelningsinvestering. Jag känner igen mig i det mesta i boken och det är nästan lite skrämmande vad lika vi resonerar kring börs och utdelningsaktier jag och författaren Hernhag. Att skriva en bok någon gång är en tanke jag jag bollat med men frågan är om det behövs nu när Hernhag släppt denna på ämnet.
Jag ger tummen upp för boken och vill påstå att den är måsteläsning för den som ens är det minsta intresserad av aktier och utdelningar.

Länk till boken hos Adlibris.

Må utdelningstrenden vara med dig. =)


12 kommentarer:

 1. Hej!

  Du kanske redan har läst Gottodix recension. Han ger en annan bild av det hela som verkligen öppnade upp ögonen för mig. Utdelningsinvestering är poppis, men är det så vettigt i det långa loppet att enbart fokusera på utdelning? Skulle vara intressant att höra vad dy tycker om Gottodix resonemang. http://gottodix.blogspot.se/2016/09/recension-bli-rik-pa-aktieutdelningar.html

  /Matti

  SvaraRadera
 2. Tjena Petrusko! Vore kul att veta hur många procent som din utdelning på ett år täcker dina utgifter om du förstår vad jag menar. Kan du/ni enbart leva på era utdelningar i dagsläget?

  Hälsningar PJ

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Jag tror och försöker köpa utdelningsaktier med förbehållet att också aktien i sig ska stiga på lång sikt.

  SvaraRadera
 4. Hej. Det man ska sträva efter är bra utdelningar i aktier som på lång sikt även stiger i värde.
  KB

  SvaraRadera
 5. Hej Matti,
  Nej jag har inte läst Gottodix inlägg. Att enbart fokusera på utdelning är inget jag förespråkar så där vet jag inte vad du syftar till. Det är på sin höjd oerfarna småsparare som enbart tittar på utdelningen. Finns ingen seriös aktör som gör det.

  Bra bolag lämnar utdelning och växer vinst, aktiekurs osv.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Ok, utdelning och fin utdelningstillväxt enligt din strategi här på din sida.

  SvaraRadera
 7. Hej P!
  Tack för en bra blogg. Tillhör min kvällsrutin att se vad som sägs här :)
  Vet att du har Fortum i din portfölj. Jag funderar på att börja fylla upp med den nu. Vad ligger du med för andel i påsen av Fortum och hur ser du på den i dagsläget?
  Johan

  SvaraRadera
 8. Hej Johan,
  Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen. Jag har cirka 2 procent Fortum i väskan och vill ej ha mer. De har en oerhört stark finansiell ställning där de med kassan och kassaflödet klarar av att behålla utdelningen bortåt 10 år om det skulle vara så. Det är ju dock ingen genial plan att urholka bolaget. Fortum lider av lågt elpris och så kommer det vara i ett antal år framöver till planerad nedläggning av ett antal kärnkraftreaktorer genomförs.

  MAn bör nog inte ha höga förväntningar på Fortum de närmsta 4 åren. En sänkning av utdelningen vore rimlig och inte alls oväntad. Fortum investerar sannolikt hellre kapitalet i ny verksamhet än att urholka det på sikt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 9. Fortum har ju en direktavkastning på över 8%. Även om de skulle sänka utdelningen så tycker jag att man får mycket för pengarna.

  SvaraRadera
 10. @Petrusko

  Det är som du säger, ett överflöd av litteratur på den nivån. Med det sagt inte alls fel att skapa något eget även om innehållet redan i stor utsträckning har behandlats av andra.

  Ser fram emot ditt inlägg gällande källskatter hit och dit :)

  @Matti

  Berätta gärna om din egen reflektion. Personligen försökte jag läsa inlägget som du hänvisade till. Men i vanlig ordning skriver Gottodix en text lika lång som bibeln och jag tappar tågan en liten bit in.

  Med vänlig hälsning

  J

  SvaraRadera

 11. Hej Petrusko.


  Köpte 180 st aktie HM idag. Det borde vara bra affär på 10-15 årssikt.
  Vad tycker du om HM Petrusko? Har ganska mycket sedan innan. Gav 263.

  MVH.Jacke 77

  SvaraRadera

Snart utdelning i VGWD

  Nu är det snart dags för utdelning i den börshandlade fonden VGWD - Vanguard FTSE All World High Dividend Yield. Förra året var X-datum de...