Uppdelning av ABB allt närmre?

Igår publicerades en artikel av Patricia Hedelius på SVD.se om Cevian och dess innehav i ABB. Ämnet var samma som länge hängt i luften; en uppdelning av ABB. Christer Gardell från Cevian trycker på i just denna fråga och menar på att ett uppdelat ABB medför en tydligare bolagsstruktur och bringar en högre värdering. Det är Power Grids Gardell pushar för att det skall särnoteras.

Det finns en anledning att denna artikel poppar upp just nu, frågan är nämligen mer aktuell än någonsin med anledning av bolagets kapitalmarknadsdag i början av oktober. ABBs VD har lovat att ge någon sorts besked kring Power Grids efter en lång tids genomlysning av frågan.
Länk till artikeln hos SVD.se

För min egen del brukar inte sådana här uppdelningar vara något jag hoppar högt över. Visst kan det medföra en högre aktiekurs men i ett långsiktigt ägarperspektiv är det inte säkert att det genererar större vinst. I det här fallet tycker jag inte att det är negativt i vart fall. Vad jag läst mig till verkar det som en rimlig väg att vandra med ett separat Power Grids.

Läs mer om ABB hos Avanza.

2 kommentarer:

  1. Ja se denne Gardell, hehe
    Vill bara tjäna pengar...

    SvaraRadera
  2. Väldigt vad populärt det blivit att dela företag. Jag inbillar mig att företagsledningarna tjänar bra på det.

    SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...