Fler NCC och "Det går väldigt bra just nu"

Idag köpte jag fler NCC och det blev till en kurs en god bit över mitt snitt jag köpt för tidigare. Det kan ju inte vara Brexitrea o liknande varje dag.
För 193,8 kronor köpte jag idag ett gäng NCC b till samlingen. Nästa köp blir nog inom några veckor och jag planerar att köpa regelbundet fram till senhöst/tidig vinter då jag kommer vara uppe i den viktning jag söker.
Som ägare i NCC är det extra roligt att läsa om diverse förvärv och projekt de ror hem. Idag meddelade de följande:

"NCC Infra Services Uppsala/Gävle/Dala förvärvar byggföretaget Lönn & Söner. Lönn & Söner har cirka 25 anställda och hade år 2015 en omsättning på ca 30 MSEK

Förvärvet av Lönn & Söner stärker NCCs position inom industrin och gör att vi kan erbjuda våra kunder en lokal kompetent partner som har möjlighet att utföra både små och stora projekt i nära samverkan. NCC har i dagsläget ramavtal med Ovako i Hofors och genom det aktuella förvärvet i Sandviken skapar vi en starkare och mer flexibel industrigrupp som gör det möjligt för oss att ta oss an större och fler projekt i framtiden, säger avdelningschef Johan Eriksson, NCC Infra Services Uppsala/Gävle/Dala."

De meddelade också idag att de avser lösa in ett gäng utestående obligationer på 600 miljoner kronor till följd av avknoppningen av Bonava. NCCs kvarvarande verksamhet är mindre kapitalintensiv samt har ett gott och hyggligt pålitligt kassaflöde.

Länk till NCC hos Avanza.

I senaste numret av tidningen Aktiespararen (nr 6/7, 2016) är det en jättebra artikel och intervju med Peter Wågström VD för NCC. Wågström nämner bland annat en het byggmarknad i 5/10 år framöver. Pekar på demografi och urbanisering. Detta är tunga anledningar till att jag själv investerat i NCC.
Länk till artikeln hos Aktiespararna: http://www.aktiespararna.se/artiklar/Reportage/Det-gar-valdigt-bra-just-nu/


Artikeln är skriven av Linda Vikström och jag tycker den var jättebra. För mig var den höjdpunkten i tidningen och jag slås av att den inte fick ett uns utrymme på framsidan. Checka in bilden på tidningen:







 Disclaimer: Jag äger NCC.

3 kommentarer:

  1. Hej! Trodde skanska var din favorit i sektorn, men du kanske har ändrat dig ?
    Själv kommer jag nog tanka shb, seb + hm om dagens fina kurser blir kvar en längre tid...
    Har du någon övergripande ide när det gäller bransch allokering (har inte det själv), men sådär spontant ser du ju ut att vara ganska högt exponerad mot just fastighetsmarknaden (castellum + de flesta preffar) och nu kanske ytterligare lite till med byggföretag..nu bygger ju ncc inte bara fastigheter men är väl ändå lejonparten av deras verksamhet ?!

    Vänligen JFG

    SvaraRadera
  2. Hej JFG,
    Skanska är min favorit i byggsektorn och jag har viktat den tyngst av de två.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Jag råkade radera en kommentar där frågan var i stil med om jag köper H&M även om de tvingas låna till utdelningen.

    H&M har superfinanser och ett kassaflöde som tillåter fina utdelningar. Under en tid framöver investerar de stora belopp i tillväxt. Detta drar ned redovisad vinst per aktie men utdelningen är inte hotad.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...