fredag, juni 17, 2016

Mitt liv med dina pengarBästa råden under 50 år i läsarnas tjänst.
Av: Anders Andersson

Anders Andersson är en legend i Sverige när det kommer till ämnet privat ekonomi. Själv har jag i många många år läst tidningen Privata Affärer och det är vad jag associerar honom till. Jag erkänner att jag inte hade koll på alla stordåd han gjort genom åren.

Boken handlar om Anders och hans liv. Hans erfarenheter, upplevelser osv och det är en gedigen lista av intressanta och bra saker han varit med om. Man får läsa om privatekonomi, företagande, journalism mm. Jag blev oerhört inspirerad av denna boken och de goda råden Anders bjuder på. För mig som är intresserad av alla de tre stora ämnen han berör var det en riktig fullträff rakt igenom. Jag tror att alla som bara är det minsta intresserad av något av ämnena i boken kommer uppskatta den.
Du som läser den här bloggen är sannolikt intresserad av privatekonomi.

Något jag vill lyfta fram lite extra med den här boken är just inspirationen den ger företagare och den kan vara en riktig boost för den som funderar på att starta eget. Ett hett boktips till den som står i startgroparna eller funderar kring att starta eget.

Mitt liv med dina pengar av Anders Andersson är en jättebra bok.

Direktlänk till boken hos Adlibris

5 kommentarer:

 1. Hej,

  Tack för en bra och läsvärd blogg. Borde du inte vara mer transparent om att du har en tradedoublerlänk till adlibris och att du tjänar pengar på om dina läsare köper boken efter att ha läst ditt boktips? Jag tror det skulle öka trovärdigheten i boktipset.

  Mvh,
  M

  SvaraRadera
 2. Hej M,
  Tack för din kommentar. I dagsläget ser jag inget behov av att förtydliga att jag får någon krona om någon väljer att köpa boken. Kanske skulle fler klicka på länken då av solidaritet, jag vet inte.
  Sådana här länkar och även text/bildreklam från google är standard idag på websidor.

  Beträffande trovärdigheten är väl i sådana fall om någon misstänker att jag läst boken och skrivit om den enbart för att få den där kronan från Tradedoubler. Det tror jag de flesta av läsarna förstår att så ej är fallet.
  Jag är väldigt ärlig i mina recensioner och jag skriver om boken för att jag verkligen gillar den. Trovärdigheten bör inte ligga i en länk till Tradedoubler utan bör istället ligga i det jag faktiskt skriver om boken och min läsupplevelse.

  Jag är väldigt tydlig om jag skriver något på uppdrag, där är det viktigt att vara tydlig med att jag fått betalt för att skriva och att det är reklam. Jag har skrivit en handfull sådana inlägg och har fått till en bra rutin där tycker jag, delvis tack vare hjälp och info från er läsare. Jag skriver längst upp till höger "detta är ett sponsrat inlägg". I texten brukar jag också ange det, ofta inledningsvis. Längst ned skriver jag också I samarbete med/sponsrat inlägg.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Denna kanske kunde få göra mig sällskap i solstolen i sommar. Alltid kul med nya, intrassanta böcker om ämnet ekonomi:)

  Hur är boken när det kommer till gröngölingar som mig själv? Finns det något för mig att hämta eller är den på lite högre nivå?

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 4. Hej Pengaregn,
  tack för din kommentar.
  Boken är väldigt lättläst. Råden är simpla och utformade för helt vanliga Svenssons, som vanligt när det gäller Anders. Det är hans grej att bry sig om oss småsparare.

  Det är inte en ren aktiebok utan det är mycket om hans tid som journalist hos Expressen, Privata Affärer osv. Om företagande mm. Jag som egenföretagare blev väldigt inspirerad av den biten =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Ska definitivt ta mig en titt på boken:)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera