Miljonärskalkylatorn

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Jag pratar ofta om långsiktighet och ger exempel på månadssparande och hur mycket man sparar ihop över en viss tid. Aktiespararna har en finurlig översikt på detta som ni kan se ovan. Här kan man enkelt se hur lång tid det tar att spara ihop en miljon.
Jag brukar räkna på 10% för det är ungefär det börsen gett historiskt.
En miljon kan låta avlägset men det är nåbart för de flesta. Jag hoppas du blir inspirerad av den är "miljonärskalkylatorn", inspirerad att spara på börsen varje månad.

Billiga indexfonder är ett mycket smart val. Att köpa regelbundet i ur och skur, oavsett om börsen är på bra eller dåligt humör. På detta vis kommer du sannolikt få kring de där 10% i avkastning som man fått historiskt. Nordnet superfonden och Avanza Zero är exempel på indexfonder som faktiskt är helt avgiftsfria (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Om börsen ger 10% borde man väl få lite mer än så genom att månadsspara ett fast belopp? Eftersom man köper fler andelar när det är billigt än när det är dyrt.

  SvaraRadera
 2. Ibland är andelarna dyrare, snittet är över tid är 10%. Det beror också på NÄR man börjar månadsspara. Utväxlingen blir givetvis större när man börjar månadsspara i botten av en börskrasch, än i toppen.

  SvaraRadera
 3. Tänker att om man sparar i 15 år och under denna period har börsen gått upp exakt 10% per år i snitt från första till sista dagen. Under perioden har vi haft år med 60% upp och 40% ner.

  SvaraRadera
 4. Men ett snitt är ju ett snitt! Antingen har du haft det snittet eller så har du inte haft det! Om du vill kan vi säga att du köpt mer på botten och fått 11%;-) Men det är ju fortfarande bara en räkneexercis...

  SvaraRadera

Realty Income bokslutsrapport 2023

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Nu är det ett tag sedan jag skrev om Realty Income varpå jag passar på att riva av ett...