tisdag, december 08, 2015

OMXS30 -2,64% och mina affärer idag

Idag var en spännande börsdag, den började skakigt och slutade än skakigare kan man sammanfatta. Jag fiskade in Xact OMXSB Utd på 389 kronor tidigt på dagen och var glad över det och senare köpte jag även på 385 kronor. Jag var för sen att lägga ny köporder och fick inga avslut under 385 kronor men jag är glad för de jag fick köpt =)

Flera fina bolag backade rejält idag och det fick mig att genomföra en affär jag klurat en del på. Jag sålde mina AT&T som förvisso är stabila men har sannolikt begränsad kurspotential, min vinst i den är nog främst valutan, ändock god.

Med likvider på hand kunde jag så genomföra några köp som lockade mig, jag ökade i Atlas Copco b kring 205 kronor vilket är en hygglig kurs för ett fantastiskt bolag. Castellum kring 118 kronor slog jag till på samt fler H&M kring 312 kronor.
Kalasfina bolag att äga på lång sikt till hyggliga kurser. Har jag tur så backar det mer imorgon då köper jag mer.

Den här rockaden resulterar i sänkt direktavkastning men enligt min bedömning en högre utdelningstillväxt samt potentiell totalavkastning.


11 kommentarer:

 1. Ja i sådana här lägen känns det bra att ha lite krut, själv tankade jag en st maersk idag (säkert inte din tekopp ;). Blev lite Balder Pref oxå.

  Roligt att du skrev lite om np3 , var oxå med i ipo:n och fylldepå lite i somras. Vad tror du om Diös?

  Lite mer allmänfråga rörande din fixed income, har du några riktlinjer där för hur mycket ett enskilt bolag ska vara viktat där.. har ju uppfattningen att du inte bara har Akelius,(en av anledningarna till att jag själv inte tankar mer Akelius...)

  Mvh JFG

  SvaraRadera
 2. Hej JFG,
  Jag gillar Diös, ägde dem en kort tid men bytte bort dem tyvärr.

  Jag är en förespråkare av diversifiering och det gäller även fixed income så jag tycker man skall sprida risken på flera alternativ. Låt säga att man vill ha tex 15% av sin portfölj i fixed income, då skulle jag gärna se att de är fördelade på 4st olika placeringar.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Låter som en vettig rockad. Ökar i HM, Atlas, Castellum och Investor imorgon om index dyker ytterligare. I övrigt har jag Addtech, Bravida, Nobina, HCP, Realty Income och Starbucks. Vad tror du om Statoil (låg olja, låg nok) på dessa nivåer? Har även sneglat lite på Fortum, hur ser du på den i nuläget.

  Mvh Johan

  SvaraRadera
 4. Tjena Johan,
  Fin portfölj du har. Jag gillar Statoil för att vara ett bolag i oljesektorn, det är dock svårt sia om oljepriset varpå det är aningen spekulativt. GÅr det bara hyggligt för Statoil tror jag att man idag hade ett fint läge med Statoil kring 120 nok och NOK/SEK i 0,97

  Fortum kommer sannolikt inte rosa marknaden på flera år. Det låga elpriset är här till 2018-2020 kanske än längre.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Tack för feedback, glömde även tacka för en bra och inspirerande blogg. Får se om jag plockar in en väldigt liten andel Statoil kring 120 nok. Är egentligen ganska nöjd med min pf som den ser ut nu och är inte jättebenägen att utöka med fler bolag. Om du vill får du gärna tipsa om vad du skulle lägga till inom de närmsta månaderna om du hade min pf.

  Med vänlig hälsning, Johan

  SvaraRadera
 6. Hej
  Jag läser dej ofta och gärna och funderar på varför du inte använder säljoptioner med tanke på ditt tänk. Just nu ( kurs 311,60)kan du ställa ut en säljoption i HM där du är tvingad att köpa HM för 310kr fram till den 18 mars. För besväret får du 13kr kontant vilket är mer än utdelningen i april. Får du inget avslut har du fått utdelning utan att äga aktien. Får du avslut så har du köpt HM för 297 vilket du säkert kan leva med fem veckor före utdelning.

  Med vänlig hälsning, Rättvisan

  SvaraRadera
 7. Tack för en KANON-blogg, keep up the good job.

  Jag gillar verkligen att du lyfter fram Atlas Copco, från 176kr i September till 200+ nu, då jag som du anser att den just nu är väldigt undervärderad. Det är som du säger, en väldigt fin aktie att sitta lång i.

  Men varför tycker du att den är undervärderad och värd att sitta lång i?

  SvaraRadera
 8. Tjena Petrusko

  Hur kom det sig att du sålde AT&T. Stämmer inte den bra in i din strategi?

  SvaraRadera
 9. Hej Rättvisan,
  Jag har utvärderat att arbeta med optioner men valt att lägga det på is. Det är en lockande strategi dock varpå jag kanske kollar på det igen i framtiden.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 10. Hej Seb,
  Atlas Copco har väldigt fin historik och en bra verksamhet med en stor del i efterhandsmarknaden/service. De har en hygglig outlook och sett på mycket lång sikt tror jag att Atlas Copco är ett jättebra bolag att äga. Oavsett om man betalar 175 kr eller 210 kr.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 11. Hej Anonym,
  Jag skriver ju en kort förklaring i inlägget varför jag sålde AT&T, jag byter den mot placeringar med större potential.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera