tisdag, november 10, 2015

Julklappstips till barn

De flesta känner till att det är Disney som ligger bakom pluto, Kalle Anka och gänget som är kärt för generationer. Roliga barnprogram av pålitlig och hög kvalitet. Disney äger även numera rättigheter till Star Wars som är högaktuellt med en ny film i serien nu i vinter. Superhjältar som Hulken och Captain America är också i Disneys ägo via Marvel.

Utöver detta har Disney annat också men det lämnar vi oberört i detta inlägg för nu är det fokus på roliga, coola och älskade karaktärer, filmer osv. Barn i alla åldrar tycker om karaktärer från Disney, från Pluto för de minsta till Hulken för de större. Här kommer så mitt julklappstips:

Paket under granen är superkul och går ej att ersätta men ett fräsigt komplement är att ge barnen aktier i Disney. Hur fräckt tror ni inte det är för kidzen, att äga hulken, R2D2 och pluto! Roligt och förhoppningsvis  något som kan locka fram ett aktieintresse om det inte redan finns, nu eller under uppväxten.

På bilden är min fina Hulkenfigur. Som sagt, barn i alla åldrar älskar Disney (Hulken).
Jag skall ge mina barn aktier i Disney i julklapp. Hulkenfiguren behåller jag dock själv!

Disneyaktien går att köpa i en KF eller ett ISK hos tex Avanza eller Aktieinvest.
Hos Aktieinvest kan man köpa andelar av aktier varpå man kan ge bort aktier i Disney för ett belopp i kronor, tex 400 kronor. Disney kostar ca 116 dollar per aktie och det är cirka 1000 kronor per aktie man får betala i vanliga fall men med Aktieinvests andelsorder kan man komma undan med mindre belopp alltså.

Länk till Aktieinvests sida med info om barnspar

Utöver att Disney är fräsigt så är det ett jättefint bolag som jag tror har en mycket god potential på lång sikt.

1 kommentar:

  1. Går ju lika bra att handla Disney hos Nordnet också. Kostar samma som Avanza! Ifall du inte visste...

    SvaraRadera