HCP Q3 2015 rapport

Idag rapporterade bolaget HCP sitt q3. Sammanfattningsvis kom rapporten in över förväntan och jag tycker det var en bra rapport.

Jämfört med samma period året innan har FFO per aktie stigit med 5%. Man passade även på att höja sin guidance för året till $3.12 - $3.18. Inga problem att täcka utdelningen om $2,26 här inte! Nästa utdelning har X-date 5/11 och betalas ut i slutet av november.
I februari är nästa utdelning igen och det är den månad de brukar höja den. Skulle höjningen bli hela 5% hamnar utdelningen på  $2,37. På nuvarande kurs strax under 37 dollars ger det en direktavkastning om 6,4% BOOM! Det är riktigt grymt av en utdelningshöjare av denna dignitet. Ja, vi får se hur stor utdelningen blir i februari.

HCP äger vårdfastigheter av olika slag och de har höjt utdelningen varje år i 30 år nu. De har mycket god täckning av utdelningen och de har investment grade rating.

Länk till bolagets websida: http://www.hcpi.com/

13 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!
  Lite nyfiken att höra kring dina tankar om Walmart? Den har ju kommit ner en hel del i pris senaste året.
  Tack för en finfin blogg!

  SvaraRadera
 2. Tjena,
  Jag tror på Wal Mart på lång sikt. Vissa menar på att de är passé och att det är e-handel som gäller nu men jag tror att framtiden är fysiska butiker som även är duktiga på e-handel. Sen är ju inte Wal Mart en ren retailbutik utan de är mer som en ICA-maxi med mat, kläder, böcker, hemelektronik mm.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Om man funderar på att köpa denna eller annan amerikansk utdelningsaktie och har avanza som bank, är det någon skillnad på att köpa den i en ISK eller KF då? Jag tänker skattemässigt.

  SvaraRadera
 4. På vilken nivå köpte du in dig och hur länge har du ägt den?

  Med varma hälsningar från Bangkok

  SvaraRadera
 5. Hej Petrusko!

  Detta kanske är en dum fråga men, jag ser att kursen för HCP har backat en bra bit den senaste veckan/månaden har du någon rimlig förklaring till varför aktiekursen gått ner? idag t.ex. om rapporten nu slog över förväntan? Borde inte motsatsen ske?

  Mvh
  Trogen Läsare

  SvaraRadera
 6. Känns som att det är någonting som inte stämmer med HCP. En dividend aristocrat med 30 år av dividendhöjningar, "framtidssäker" bransch, hög direktavkastning (över 6%), god utdelningstäckning osv... Fundamenten skriker köp! Ändå verkar det som att investerarna flyr denna då den sjunker som en sten. Det kan väl ändå inte vara de annalkande räntehöjningarna som är (den enda) orsaken? Ligger själv tungt i HCP, därav intresset. Upplys mig, Petrusko :)
  Tack för en bra och intressant blogg!

  SvaraRadera
 7. Guuuud jag vill verkligen verkligen ha HCP :D

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym,
  Utländska aktier är bäst i en KF. Googla "petrusko isk".

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 9. Tjena Sparfest,
  Jag har köpt i flera omgångar, flera gånger till högre nivåer än nuvarande. TAck vare dollarkursen har jag ändå ett fint snitt på den i svenska kronor. Sedan februari 2014 har jag ägt den, jag klev dock av i september 2014 och tog in den billigare igen någon vecka senare.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 10. Hej Trogen läsare,
  Hela REIT-sektorn är under press av räntespöket. HCP har en ganska normal direktavkastning för att vara en REIT. De är den enda REIT;en som är en Dividend Aristocrat och det är därför den sticker ut så bland övriga Dividend Aristocrats med sin höga direktavkastning.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 11. Tjena Aktienovisen,
  Jag tror HCP är en mycket fin placering på riktigt lång sikt. Låt oss hoppas att jag har rätt =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 12. HCP delar de ut månadsvis eller kvartalvis?

  SvaraRadera
 13. Hej Anonym,
  HCP delar ut kvartalsvis.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...