Direktinvestering i fastigheter

På en kort tid har jag raskt hört om det här Tessin allt oftare, bla min favoritpod är sponsrad av Tessin och pratar om dem titt som tätt. För mig med förkärlek till fastighetsaktier var det inget svårt beslut när Tessin bad mig kolla in deras erbjudande och blogga om det. Här kommer alltså ett sponsrat inlägg av Tessin, med mina egna ord, åsikter och tankar.

Yes, lets get to it! Vad är då Tessin?
Enkelt och kanske slarvigt uttryckt är de ett finansieringsalternativ för fastighetsaffärer, projekt samt rena fastighetsförvärv. De sysslar med något som kallas "crowdfunding", ett hyggligt nytt fenomen som snabbt blivit populärt. Mest känt är det nog för solskenshistorier som tex fattiga farbrorns bil gick sönder och han fick gå 3 mil enkel väg till jobbet varje dag, via crowdfunding samlades det snabbt in pengar att köpa en ny bil till farbrorn.

Men nu snackar vi en annan typ av crowdfunding, vi snackar seriösa investeringar i fastigheter/projekt. Tessin erbjuder dig som privatperson att vara med och finansiera olika projekt och det krävs inga stora belopp utan hela grejen med crowdfunding är "många bäckar små" konceptet. många investerare som går in med en liten del och vips har man finansierat ett antal nybyggda villor eller en fastighetsportfölj med 100 st lägenheter.

Tessin startades 2014 och sedan dess har de vad jag kan se avslutat 8 st lyckade projekt av olika slag och risknivåer. Av de här avslutade projekten jag läst om fann jag ett par stycken som lockade mig till närmre titt, bla den med 100 st lägenheter. Ett intressant koncept det här och de har visat upp intressanta projekt också. Kolla in nuvarande projekt under "aktuella projekt": www.tessin.se

Bolaget grundades av tre hyggligt unga grabbar, som sig bör när det kommer till nytänkade, banbrytande affärsidéer. Jag menar, det hade varit otippat om en gammal fastighetsräv som tex Fredrik Lundberg skulle sadla om och starta en sådan här verksamhet. Nej, nytt friskt blod i form av Jonas Björkman, Erik Nordin och Niels Bosma var det som grundade Tessin, allihop med imponerande utbildning och erfarenhet. Det verkar vara bra grabbar alltså.

Sammanfattningsvis kan man om verksamheten säga att de möjliggör direktinvestering i fastigheter för privatpersoner till mindre belopp. En investering som tidigare varit enkom för proffs och de med stort kapital. En fördel med den här typen av investering är att det inte är några mellanhänder som norpar på kapitalet år ut och in (tex ett fondbolag). En annan fördel är att man inte personligen behöver rycka ut och skotta snö mitt i natten eller rensa avloppet osv när hyresgäster hör av sig med problem.

På sin websida har Tessin en film som på en minut förklarar hur det fungerar. Gå in på sajten och klicka på "Hur fungerar Tessin?". www.tessin.se

Tycker man det här verkar intressant skall man skriva upp sig för Tessins nyhetsbrev så man löpande får info om nya fastighetsprojekt


6 kommentarer:

 1. Kommer du att deltaga i kommande projekt?

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Tjena Erik,
  Jag har inga planer för tillfället men jag bevakar deras projekt/erbjudanden. Kommer det upp ett liknande det med preferensaktier på de där 100 st lägenheterna så är jag extra intresserad.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Intressant att de betalar för denna reklam. Hade du själv gjort en investering genom Tessin, hade det givit ett starkt förtroende. De har haft många intressanta projekt över 10% avkastning. Att du valt bort detta indikerar att du inte trott på projekten innan de betalade dig för att tycka att det är intressant. Inte ditt fel, mer frågan att Tessin betalar bloggare för denna typen av reklam.

  SvaraRadera
 4. Tessin sponsrar även Börspodden (vilket även Nordea gjorde med sina "fina" sparprodukter i indiska rupier och brasilianska real).

  När det gäller inslagen i Börspodden har de närmast en negativ inverkan på mig, då Tessins företrädare sluddra så pass att halva orden försvinner, och därmed ev positivt budskap. Jämför med hans motpol i BP, den välartikulerade och lugnt resonerande Syding som utvecklar sina tankar.

  Visst det här är inte hårda fakta, men när något inte känns 100% rätt så väljer jag - stay out. Önskar alla inkl Tessin lycka & välgång, jag passar för närvarande.

  SvaraRadera
 5. @magwal Ja det är väldigt märkligt att företag gör marknadsföring för att nå sin kundgrupp. Kan inte mkt mer än att hålla med dig.

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Ett gammalt inlägg, så du får gärna komma med ett nytt nu 2019. Hur ser du på Tessin i dag, är det något en privatsparare kan gå in i med rimliga risker?

  SvaraRadera

Apropå fantastiska bolag

  Häromdagen skrev jag om att Warren Buffett gärna köper fantastiska bolag till ett okej pris. Just så gjorde jag precis när jag ökade mitt ...