Föreläsning med Anders Haskel


Nyligen var jag på en föreläsning med Anders Haskel. Han pratade om aktie och fondspar med en tydlig långsiktig inriktning. Stora bra svenska bolag nämnde han som bra placering för gemene man i ett långsiktig sparande. 

Anders bjöd även på förklaring av diverse aktierelaterade ting, tex vad som kan påverka börsens värdering på kort sikt. Han gick även kort igenom och rekommenderade InvesteringsSparKonto.

Jag tyckte det var en bra föreläsning, Anders förklarade och gick igenom på ett pedagogiskt sätt. Det var lätt att ta till sig och förstå budskapet. Man skall äga stora bra bolag med stigande utdelning på lång sikt. Just utdelningen tog han upp som en viktig faktor på sikt och manade till återinvestering för bästa möjliga ränta på ränta effekt.

Jag noterade Anders Haskels egna innehav som han redovisade på föreläsningen. De är enligt nedan:

Alfa Laval
Handelsbanken
Hennes & Mauritz
Investor
Kinnevik
Nibe
Ratos
Skanska
Skistar (i huvudsak för att få aktieägarrabatt)
Akelius preferens
Heimstaden preferens
Volati preferens

3 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  Hur väl faller ett bolag som SCA in i din strategi? Vad jag har sett så har du inte nämnt det som kandidat till din portfölj.

  Jag har varit ägare de senaste 4-5 åren och då åtnjutit mig en genomsnittlig utdelningstillväxt om 7,2% samt en stabil kursutveckling. Jag tycker det verkar vara ett bra bolag med fina framtidsutsikter.

  Vad är din syn på SCA?

  Tack för en mycket intressant blogg!

  SvaraRadera
 2. Hej John,
  SCA är högt värderade och jag är heller inte störtförtjust i bolaget som det ser ut nu. Blöjor och tamponger osv är fin verksamhet. I övrigt, dyrt och medioker potential.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Hej, jag läser din blogg då och då, du har en sund placeringsfilosofi anser jag. I detta inlägg skriver du om Haskels innehav. Skistar ger aktieägarrabatt, den känner jag till, vet du om andra företag som ger rabatter till sina aktieägare? Krister

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...