Den enkla vägen att lyckas med aktier

Jag har läst Marcus Hernhags bok "Den enkla vägen att lyckas med aktier" och tänkte skriva ett par rader om den men först några ord om vem den här Hernhag är.

Marcus Hernhag bloggar och twittrar om börs och aktier, främst är han känd som skribent i tidningen Privata Affärer. Jag är själv läsare av tidningen och tycker att just Hernhags artiklar i tidningen är de bästa, de lyfter hela tidningen!

Boken nu då; Hernhag har en långsiktig syn på aktie och fondplaceringar med ett tydligt fokus på utdelningar. Boken handlar om just detta och han går igenom hur och varför det här kan vara en bra strategi samt flera andra strategier. Något för alla alltså.

Rakt igenom är boken skriven på ett mycket enkelt och tydligt sätt, perfekt för gemene man att läsa. Även den helt oinsatte kan läsa och förstå budskapet och ja, det mesta i boken faktiskt. Inte massa nördiga termer och fackspråk som en vanlig dödlig inte förstår.

Boken är även laddad med råd och citat från några av världens främsta placerare. En kul grej är att det längst bak i boken finns en ordlista över massa olika termer och förkortningar. Om ni någon gång stöter på en term ni ej förstår kan ni plocka fram Hernhags bok och få förklaringen i ordlistan.

Det här är en mycket läsvärd bok och jag rekommenderar den. Beställ den direkt av Marcus Hernhag och få den till bra pris och signerad: http://hernhag.se/boken/


3 kommentarer:

 1. Spännande med en bok, ska beställa den direkt när lönen har landat på kontot.

  Tack också för en inspirerande blogg, du är en stor förebild när det kommer till mig eget nystartade sparande.

  SvaraRadera
 2. Har också beställt boken. Petrusko om du skulle köpa två preffar i dagsläget vilka skulle du köpa?

  Tack Hälsningar Peter

  SvaraRadera
 3. Hej Peter,
  I dagsläget är de två preffar jag gillar bäst Alm Equity preferens och Akelius preferens. Alm Equity har sannolikt goda tider i flera år framöver. Akelius har låg risk i sina bostadsfastigheter.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Snart utdelning i VGWD

  Nu är det snart dags för utdelning i den börshandlade fonden VGWD - Vanguard FTSE All World High Dividend Yield. Förra året var X-datum de...